2021. augusztus 20., péntek

A TANÉV RENDJE

NÉPSZAVA
Szerző: MILLEI ILONA
2021.08.20.


A 2021/2022-es tanév rendjét már ismerjük. Azt még júniusban kijelölte Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter, meg is jelent a Magyar Közlönyben. Tudjuk, mikor lesz az első tanítási nap, mikor az utolsó, hány tanítási nap lesz jövőre, mikor lesznek az iskolai szünetek. Amit nem tudunk, hogy rendes tanév lesz-e, és ennek több oka is van.


A gondok közül pedig még csak súlyozni sem lehet, hogy melyik a legnagyobb, mert egyik nagyobb, mint a másik. Hogy csak a két legsúlyosabbat említsem, az egyik a koronavírus negyedik hulláma, a másik a pedagógushiány. Mindkettő a bizonytalanságot vetíti előre, csak az a biztos, hogy az emberi tényező – mint ok – egyikből sem hagyható ki. Igen, még a koronavírus járvány előttünk álló negyedik hullámának eddig ismeretlen hatásából sem.

Neves járványügyi szakemberek, immunológusok, virológusok, gyerekorvosok még az előző tanév befejezése előtt sorra figyelmeztettek rá, meg kellene szervezni a 12-18 éves gyerekek oltását, hogy mire az új tanév elkezdődik, meglegyen a védettségük is, hiszen annak kialakulása az első oltás felvételétől a másodikéval együtt minimum öt hét. Nem lesz elég, ha a gyerekek tömeges és szervezett oltását augusztus utolsó napjaira tervezik, mert mire a védettségük kialakul, már október lesz. A szeptember 1-jei iskolakezdéstől eltelő egy hónap alatt pedig boldog boldogtalant megfertőzhetnek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.