2021. augusztus 17., kedd

KÍNAI, AFGÁN ÉS MAGYAR TÁLIBOK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.08.17.


...A magyarországi tálibok országlásáról, azaz, hazánk avítt, árvalányhajas, hátrafelé nyilazó jövőjéről és kifosztásáról már többször volt alkalmunk írni. A körülöttünk tapasztaltakkal minden egyezés kizárólag a véletlen műve, a tanulságok levonásáért mindenki maga tartozik felelősséggel.

A magyar tálibok jó tíz évvel ezelőtt, gyorsan és könnyen foglalták el az országot, alig volt ellenállás. Megszállták az országgyűlést, a minisztériumokat, a parlamentet, bekebelezték a rendőrséget, az ügyészséget, megfegyelmezték a kezdetben még renitens alkotmánybíróságot. Övék a törvény, akire rámutatnak, bűnös. Övék a kultúra, a tájékoztatás, a hatalom.

Mi, többi magyarok, gyanútlanok voltunk, a szükségesnél kevésbé éberek. Elhittük, hogy a XXI. században, az Európai Unió egyik országában ez nem történhet meg. Még 2010 elején is voltak olyan, a magyar tálibokkal nem rokonszenvező értelmiségiek, akik arról értekeztek, hogy nem is baj, ha a tálibok kétharmadot kapnak Magyarországon, mert legalább lesz végre egy erő, amelyik zavartalanul végrehajthatja a programját.

Csakhogy, a magyar táliboknak nem volt programjuk. Lehetett volna, mert lett volna rá nyolc évük – a sokszor emlegetett emútnyócév –, hogy kitalálják, mit akarnak kezdeni a gazdasággal, az oktatással, az egészségüggyel, a kultúrával. Röviden: Magyarországgal. Ám a magyar tálibok ehelyett csak azon agyaltak, hogy miként lehet a hatalmat megszerezni, majd megtartani.

Mára övék lett az ország. Ők mondják meg, mi a jó, és mi az, ami nem.

Egy idő után a szavainkat is kisajátították: a magyar tálibok szótárában a félretájékoztatás a hír, az elhallgatás az információ, a csúsztatást kommunikációnak nevezik. Az ő világukban hazudni nem szégyen, hanem érdem, náluk a hazugság az igazság.

A magyar tálibok azért lehetnek ennyire sikeresek, mert ismernek bennünket. Kihasználják, hogy szeretjük magunkat szebbnek látni, mint amilyenek valójában vagyunk. Szabadságot szerető népnek hazudjuk magunkat, miközben a lojalitás szabadságát szeretjük. Azt, ha egy nagy, gondoskodó állam van a fejünk fölött. Olyan állambácsielvtárs, amelyik nem csak gondoskodik rólunk, de gondolkodik is helyettünk. Megmondja, hogy mikor vagyunk jó szülők, apák és anyák. Mikor vagyunk család.

A magyar tálibok jó kapcsolatot ápolnak azzal a Kínai Népköztársasággal, amelynek elnyomó politikája ellen nemrég még Free Tibet feliratú zászlókat lóbálva tüntettek, s mely Kínai Népköztársaság épp a közelmúltban biztosította támogatásáról az Afganisztánt elfoglaló, s a középkorba visszavezető tálibokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.