2021. augusztus 24., kedd

LEÁLLT A KORMÁNY A FUDAN-KAMPUSZ ELŐKÉSZÍTÉSÉVEL, A HOMÁLYOS MAGYAR LOBBICÉG IS KIVÁR

HVG
Szerző: LENGYEL TIBOR
2021.08.24.


Bár a kormány nem engedte el a Fudan Egyetem budapesti kampuszának tervét, az előkészítés leállt. Hiába írta elő kormányhatározat és törvény, még nem alakult meg sem az állami projektcég, sem a leendő egyetem vagyonkezelő alapítványa. A beruházás előkészítésében kulcsszerephez jutó kínai tulajdonú magyar lobbicég pedig hallgat és kivár.


Nagy a csönd a kínai Fudan Egyetem tervezett budapesti kampusza körül, mióta a nyári szünet előtti utolsó parlamenti ülésen, június 15-én elfogadták és – részben kétharmados jogszabályi részekkel – be is betonozták a projektet előkészítő törvénycsomagot.

"A kiszemelt helyszínen – a tervezett Diákváros területének jelentős részét elfoglaló területen – azonban még egy kapavágás sem történt."

Ennek aligha az az oka, hogy a kormány a Fudan Egyetem tervezett kampusza körül tavasszal kirobbant botrány hatására azt ígérte, hogy valamikor 2023-ban még akár népszavazást is tarthatnak majd a beruházásról, és addig nem kötelezi el magát végleg a beruházás mellett, mert ezt az ígéret előtt, sőt azóta is többször megtette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.