2021. augusztus 13., péntek

LEHET-E ANNÁL JOBBAN KIFOSZTANI VALAKIT, MINT IVÁNYI GÁBORT, HA A TOLVAJOK MÁR LEFOGLALNI SEM TUDNAK SEMMIT?

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Amerikai Népszava
2021.08.11.


Iványi Gábor soha nem fogja feladni, egyetlen intézményt sem bezárni, egyetlen beteget, hajléktalant, hátrányos helyzetű gyereket elküldeni. Nem lehet tudni, hogy mi lesz, de attól lehet tartani, hogy tragédia lesz a vége. A magyar nép gondolhatja azt, hogy az adó befizetésével a maga részéről megtette, amit lehetett, de ez nem elég, mert arról is kell gondoskodnia, hogy a pénze eljusson azokhoz, akiknek kell. Nem nézhetné tétlenül azt, hogy Orbán bosszúra használja, és diktatúrája példát statuáljon, elpusztítson egy embert, aki az életét az elesettek megsegítésére tette fel.


Nem valószínű, hogy Magyarországnak és büszke népének lesz nagyobb bűne annál, minthogy szó nélkül eltűrte, hogy egy bosszúálló, gonosz hatalom a szemük előtt foszt ki egy egyházat, s annak szociális intézményrendszerét, amely a legrászorultabbaknak nyújt segítséget. A szemük előtt sorvad el egy ember, aki elveszítette testsúlya felét, szemének mindig vidám és huncut csillogását, aki segítség nélkül viszi a hátán több ezer kiszolgáltatott és elesett ember sorsát, ellehetetlenítik, jogaiban korlátozzák, és ez a nép nem lázad fel, nem háborodik fel ezen, s nem tesz ellene semmit.

Képzeljük el azt a szegénységet, amikor a gonosz hatalom megfoszt valakit attól, ami járna neki, majd kiküldi az embereit (NAV), hogy ami még maradt, azt is vegyék el tőle. Fosszanak ki olyan iskolákat, amelyekben a leghátrányosabb helyzetű gyerekek tanulnak, akikkel senki más nem foglalkozna, és nem találnak semmit, amit elvihetnének, mert ami ott van pad és tábla, értéktelen, amit nem lehet eladni sem. Van-e ennél nagyobb szegénység és nyomorúság, mint Iványi Gábor szegényeknek fenntartott iskoláiban és intézményeiben, ahol már fizetést sem tudnak adni?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.