2021. augusztus 13., péntek

MEDIÁN: A MAGYAROK TÖBBSÉGE ELFOGADÓ, ÉS NEM HISZ ABBAN, HOGY MELEGGÉ LEHET VÁLNI ATTÓL, HOGY HALLUNK RÓLA

TELEX
Szerző: MOLNÁR RÉKA
2021.08.13.



A Medián felmérése szerint a magyarok többsége nem szeretné, ha a kormány döntené el, hogy mit tanítanak az iskolákban szexuális nevelés keretében, és azt is támogatják, hogy a fiatalok halljanak a szexuális és nemi kisebbségekről, derül ki az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság által megrendelt reprezentatív közvélemény-kutatásból, amelyet a Medián készített.

A kutatás szerint a megkérdezettek

- 46 százaléka ismer az LMBTQI-közösséghez tartozó embert;

- 73 százalék elutasítja a kormány álláspontját, miszerint a homoszexuális emberek veszélyt jelentenek a gyermekekre;

- 74,5 százalék engedné, hogy a transznemű emberek hivatalosan is megváltoztathassák a nemüket és nevüket az irataikban;

- 59 százalék támogatja a házassági egyenlőséget, 69 százalék szerint az azonos nemű párok is lehetnek jó szülők.

A két évvel ezelőtti felmérésben az azonos neműek házasságát még csak 33 százalék támogatta. Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője szerint

„a kutatásunk is megerősítette, hogy a magyar társadalom sokkal elfogadóbb, mint a kormány. A hazug és gyűlöletre építő politikának nincsen társadalmi többsége, ezért is fontos, hogy mindenki kiálljon az LMBTQI-emberekért, és ne engedjen a gyűlöletnek.”


Az iskolai neveléssel kapcsolatban a megkérdezettek 66 százaléka szerint helyes, ha az iskolai tananyag része, hogy a fiatalok hallanak a szexuális kisebbségekről, 82 százalék szerint a fiatal életkorának és érettségi szintjének kell eldönteni, mikor és hogyan hall a témáról. 83 százalékuk nem hiszi el, hogy valaki meleggé válna attól, ha az iskolában hall a témáról.

A megkérdezettek 90 százaléka szerint az iskolákban biztosítani kell az életkornak megfelelő szexuális nevelést, és nem a kormánynak, hanem a szülőknek és a tanároknak kell eldönteniük, hogy mit tanítanak ebben témakörében.

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.