2021. augusztus 24., kedd

MEGHALT CHARLIE WATTS, A ROLLING STONES DOBOSA

TELEX
Szerző: PÁL TAMÁS
2021.08.24.



Nyolcvanéves korában meghalt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa – írja a BBC.


„Mérhetetlen szomorúsággal jelentjük be Charlie Watts halálát. A mai nap folyamán békésen, családja körében hunyt el egy londoni kórházban. Nagyra becsült férj, apa és nagyapa volt, és generációjának egyik legnagyobb dobosa” – áll az ügynöke, Bernard Doherty által közzétett közleményben.

A Rolling Stones néhány hete jelentette be, hogy Charlie Watts egészségügyi problémák miatt nem tud részt venni az együttes szeptemberben kezdődő amerikai turnéján. Azt nem közölték, hogy Wattsot milyen egészségügyi problémával kezelték. 2004-ben torokrákot diagnosztizáltak nála, amelyből később teljesen felépült.

Charlie Watts 1941. június 2-án született Londonban. Zenei pályafutása klasszikus alapokról indult, swinget és dzsesszt is dobolt londoni klubokban. Az egyik ilyen helyen, az Ealing Jazz Clubban 1962 tavaszán találkozott Mick Jaggerrel, Brian Jonesszal és Keith Richardsszal, a Rolling Stones alapítóival. Watts csak hónappal később, 1963 januárjában csatlakozott az alakulóban lévő együtteshez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.