2021. augusztus 24., kedd

MÉSZÁROS LŐRINC 50 MILLIÁRDOT AD KÖLCSÖN MÉSZÁROS LŐRINCNEK

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S PÉTER
2021.08.23.


Amint arról korábban a Hírlikk is beszámolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt londoni nagykövet, jelenleg magyar üzletember 150 millió euró (hozzávetőlegesen 53 milliárd forint) hitelt vesz fel a Magyar Fejlesztési Banktól, hogy megvásárolhassa az Aero Vodochody cseh repülőgépgyárat. A hitel visszafizetéséért a magyar állam kezeskedik, vagyis, ha Szalay-Bobrovniczky (aki civilben a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra férje, de emiatt nincs összeférhetetlenség) nem fizetné vissza az 53 milliárdot, a magyar adófizetők helyt állnak helyette. Most Mészáros Lőrinc, hazánk ez időtájt leggazdagabb embere kényszerült 50 milliárdos hitel felvételére, ám neki nincs szüksége állami kezességvállalásra: Mészáros úr a saját bankjaitól vesz fel hitelt.


Mészáros Lőrincről mindenki tudja, hogy van mit a tejbe aprítania. Az egykori gázszerelő, aki Orbán Viktor földije és jó barátja, csak a pandémia bő egy éve alatt 185 milliárd forinttal gyarapította a vagyonát, s ezzel letaszította a trónról a korábban örökös első helyezettnek számító OTP-vezért, Csányi Sándort.

Mészáros Lőrincnek már gyakorlatilag mindene van: földjei, újságjai, szállodái, tévéje és bankjai, ő és a hozzá hasonlók más világban élnek, mint mi, többi magyarok. Ha húsra vágynak, nem a boltba mennek, hanem vásárolnak egy húsüzemet, ha kiflit, vagy zsemlét ennének, vesznek maguknak egy pékséget...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.