2021. augusztus 26., csütörtök

ORBÁNÉK HATVANPUSZTAI BIRTOKÁN AZ ÚJ ÉPÜLETEK IS MŰEMLÉKEK LESZNEK

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2021.08.26.


"Befejezéshez közeledik Orbánék hatvanpusztai luxus kastélya, de még mindig tudnak meglepetéssel szolgálni"


– írta csütörtökön Hadházy Ákos. A független képviselő Facebook-oldalán új légi fotókat tett közzé a miniszterelnök családjának Alcsútdoboz határában épülő birtokáról.

A képviselő szerint a meglepetés nemcsak abban áll, hogy most már két nagy méretű, vélhetően szökőkutaknak szánt medencét is kialakítottak az udvaron, hanem abban is, hogy a teljesen átépített és modernizált épületek továbbra is műemléki védettséget kapnak a kormányhivataltól.

A hatvanpusztai építkezést egyébként egy valóban védett műemlék, József nádor istállójának ledózerolásával kezdték, majd az istálló helyén egy grandiózus föld alatti létesítményt is elhelyeztek.

Hadházy azt írta, hogy korábban megkérdezte a műemlékvédelmi ügyekben is illetékes hivatalt, hogy kapott-e engedélyt a bontás. Akkor az a válasz érkezett, hogy igen, de a régi anyagokból és az eredetihez hasonló épület épül majd. Ezután megkérdezte, „tudják-e, hogy az ’újjáépítés’ során nem az eredeti anyagokból építkeztek, és hogy az új épületek formájának semmi köze sincs az eredetihez”.

A képviselő által közzétett válasz szerint tudták.

"Röhej, de arról biztosítottak, hogy a teljesen új épületek is műemléki védettséget élveznek majd. Az pedig csak hab a tortán, hogy a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtérbeépítéses épületeket juhakolnak hívják"


– írta Hadházy.

A politikus régóta próbál utánajárni, hogy pontosan milyen építkezés zajlik Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának, Orbán Győzőnek a birtokán. Fél évbe tartott míg kiderült, hogy a hivatalos adatok szerint mélygarázsra és gazdasági porta építésére kértek és kaptak engedélyt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.