2021. augusztus 25., szerda

SZÉPEN GAZDAGODTAK TOVÁBB A MAGYAR MILLIÁRDOSOK, JÖVŐRE MÉG TÖBB PÉNZÜK LESZ

NAPI.HU
Szerző: HERMAN BERNADETT
2021.08.24.


Átmeneti megtorpanás után elképesztő ütemben gazdagszik tovább a magyar elit. A privátbanki ügyfelek vagyona két számjegyű mértékben nőhet az idén, de igazán gyorsan a top 100 leggazdagabb magyar fog gyarapodni.


Elképesztő vagyonnövekedést jósolnak a szakemberek a magyarországi milliárdosoknak a következő évre. A Covid-19 járvány okozta válságot a leggazdagabbak nem hogy nem fogják megérezni, de óriási extra vagyonnal gazdagodnak majd. A Blochamps Capital privátbanki tanácsadó cég becslése szerint a privátbanki ügyfélkör teljes vagyona az idén már elérheti a 7300 milliárd forintot, ami csaknem 15 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

Ez a hatalmas összeg körülbelül 44,5 ezer privátbanki számla között oszlik majd meg, vagyis egy átlagos számlán 164 millió forint körüli értékpapír és számlapénz lehet. A 2022-es év is busás jövedelemmel jutalmazza meg a legvagyonosabbakat. A szakértői becslések szerint a privátbanki ügyfélkör jövőre már 8 ezer milliárd forinttal fog rendelkezni a pénzügyi szolgáltatóknál, vagyis mintegy 9,5 százalékkal nőhet a vagyonuk, és 180 millió forint körül lesz az átlagos megtakarítás számlánként.

A milliárdosok gazdagszanak a leggyorsabban


Az eliten belüli legelitebb réteg még gyorsabb vagyonnövekedésre számíthat az idén és jövőre. A top 100 leggazdagabb magyar összesített vagyona ugyanis az idei év végére várhatóan eléri az 5300 milliárd forintot, ami 16 százalékkal több, mint 2020-ban volt. Vagyis a legvagyonosabb magyarok az év végén átlagosan 53 milliárd forinttal rendelkeznek majd. Jövőre az előrejelzés szerint további 15 százalékkal gyarapodhat a száz leggazdagabb magyar vagyona. Összesen 6100 milliárd forintja lesz a legelitebb rétegnek, ami 61 milliárd forintos átlagot jelent...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.