2021. augusztus 25., szerda

VALÓBAN ARANNYÁ VÁLT MÁR A BITCOIN? - KRIPTOVALUTÁBAN MENTIK A TÁLIBOK ELŐL A VAGYONT

AZ ÉN PÉNZM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.08.25.


Idén augusztus végén valóra válhatott a bitcoin-hívők álma: a kriptovaluta az arany helyébe lépett. Ünneplésre azonban nincs ok, az afganisztáni fővárost elfoglaló tálibok elől menekülő emberek közül igyekeznek ugyanis sokan vagyonuk egy részét menteni a kriptovaluták segítségével.

A politikai felfordulás segíti a kriptók ügyét– írta az Investing.comnak az amerikai elemző, Andy Hecht. Miközben az emberek az életüket féltve elhagyják az országot, mindent felkapnak, amit a kezükbe akad. Ahogy a tálibok közeledtével a kabuli bankok megrohanásáról szóló jelentések sem meglepőek, hiszen a történelem ismétli önmagát.

Számos példa volt a történelemben arra, hogy a gazdagság egyik percről a másikra elpárolgott. Ez történt a 1930-as években a náci Németországban, amikor még azok is szerencsésnek mondhatták magukat, akik üres kézzel ugyan, de el tudtak menekülni. A jelenlegihez hasonló történt akkor, amikor az amerikai hadsereg 1973-ban elhagyta Saigont.

Az arany helyi ára akkor unciánként 50000 dollárra emelkedett, mivel a távozók vagyonukat olyan eszközökbe igyekeztek átcsoportosítani, amelyeket el tudtak vinni az országból. A gazdagabbak gyémántot, aranyat cipeltek. A hátizsákban elvihető mennyiség azonban korlátozott, arról nem beszélve, hogy a menekülők mindig fokozottan ki vannak téve annak, hogy kirabolják őket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.