2021. szeptember 22., szerda

A TEHETSÉGEK ELVÁNDORLÁSA CSENDES KATASZTRÓFA, A CORVINUSON EGYEDI ESÉLYÜNK VAN TENNI ELLENE

TELEX
Szerzők: BRÜCKNER GERGELY, JOÓB SÁNDOR
2021.09.22.


Augusztus elsejétől Takáts Előd a Budapesti Corvinus Egyetem új rektora. A topközgazdász az elmúlt két évtizedben külföldön dolgozott, nem is tagadja, hogy nincsen hazai politikai beágyazottsága. Úgy látja, így objektívebben tud döntéseket hozni az első, államiból alapítványivá tett hazai egyetem fejlesztéséről. A Corvinusnak rendkívül éles versenyben kell megállnia a helyét. Az új rektor a Princeton Egyetemen személyes megtapasztalt élményszerű tanulásban, a külföldi trendekhez igazodó kutatási tevékenységben és abban hisz, hogy a magyar hallgatók itthon is igazi nemzetközi környezetben tanulhatnak, nem kell ehhez külföldre menniük.

Dolgozott kereskedelmi bankokban, a Magyar Nemzeti Banknál, az Európai Központi Banknál, a Nemzetközi Valutaalapnál (IMF), legutóbb a központi bankok központi bankjának számító bázeli Nemzetközi Fizetések Bankjánál (BIS), de milyen vezetői tapasztalata van a felsőoktatásban?

Valóban a tapasztalataim döntő többsége a felsőoktatáson kívül van. Azonban a közgazdászkarrierem részeként nagyon komoly tudományos kutatási és publikációs teljesítménnyel büszkélkedhetek. Ennek kapcsán kerültem például a London School Of Economicshoz mint visiting fellow (látogató kutató). És így tanítottam és vettem részt a Corvinuson folyó gondolkodásban, fejlesztésben és tanításban is – az elmúlt években már címzetes egyetemi tanárként...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.