2021. szeptember 3., péntek

AZ ARCANUM ADATBÁZISÁBAN MOST INGYEN MEGNÉZHETED, ÍRTAK-E RÓLAD AZ ÚJSÁGOK!

TELEX
Szerző: Arcanum Adatbázis Kft.
2021.09.03.



A Könyvhét ideje alatt előfizetés nélkül kutathatsz 250 év híreiben.


A Vörösmarty téren szeptember 2-5-ig tart az idei Könyvhét, ahol az Arcanum csapatával is találkozhatsz. Ebből az alkalomból a két hatalmas adatbázis, az Arcanum Digitális Tudománytár (ADT) és a Szakkiadók Társulása (SZAKTÁRS) vasárnapig ingyen elérhető mindenkinek.

Miért egyedülálló lehetőség az ADT használata?


Az ADT Magyarország legnagyobb sajtóadatbázisa, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 250 évben, a magyar nyelven valaha megjelent újságok és dokumentumok néhány kattintással elérhetők. Ez több mint 30 millió oldalt jelent, ahol szabadon nézelődhetsz, és le is töltheted az oldalakat, amelyeket szövegként könnyen megszerkeszthetsz, nem kell a képformátummal bajlódni.

Az Arcanum adatbázisát otthonról, a saját számítógépeden lapozhatod végig, nem kell a könyvtárban napokig üldögélned, hogy megtaláld, amire szükséged van. Annak, aki családfát kutat vagy a felmenőit szeretné jobban megismerni, szakdolgozatot, tanulmányt ír, az ADT igazi aranybánya.

Rákereshetsz konkrét lapszámokra, nevekre, helyszínekre, eseményekre. Érdemes használni az összetett keresőt, a találatokat pedig évszámok vagy források szerint lehet tovább szűkíteni.

Az ADT keresőjét ide kattintva tudod kipróbálni, most a letöltés is ingyenes!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.