2021. szeptember 8., szerda

BANKOK ÉS BIZTOSÍTÓK URALHATJÁK A MAGÁNEGÉSZSÉGÜGYET - ÚJABB FELVÁSÁRLÁSRÓL ADTAK HÍRT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.09.08.


Nagyon messze jutottunk a mostani kormánypárt által egykor hirdetett „az egészség nem üzlet” szlogentől. A magánegészségügyi szolgáltatók egyre híznak, a pénzügyesek pedig mind jobban bevásárolják magukat az egyre nagyobb profitot termelő üzletágba.

Az, hogy a kormányzat erőteljesen hanyagolja a tesztelést, az Azénpénzem.hu szektorból származó információi szerint százmilliós bevételt generált a magánszolgáltatóknál. Mint megtudtuk, a megugró igénybevétel miatt mostanában a korábbi 2 nap helyett már 5 napig kell várni a laboreredményre. És ez csak az egyik terület.

A várólisták hosszának növekedése, a koronavírus miatti fennakadások is nagyot lendítettek a magánszolgáltatói piacon. Szakemberek szerint az idei évtől hatályos, az állami és privát egészségügyet jelentősen megváltoztató egészségügyi szolgálati jogviszony, ezen belül is az orvosi másodállások, az összeférhetetlenségi szabályok, valamint a hálapénz kivezetése miatt még tovább tolódhat az egészségügy a privát irányába.

Nem véletlen, hogy nemrégiben kiderült: az OTP elnök-vezérigazgatója, Csányi Sándor teljes egészében megszerezte a Budai Egészségközpontot (BEK). A bankember cége, a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. lett a BEK 100 százalékos tulajdonosa, mivel Varga Péter Pál gerincsebész maradék üzletrészét is eladta . Az intézmény alapítója a Népszavának ezt azzal indokolta, hogy az új kórháztömb építésének finanszírozásába már nem tud beszállni. Hangsúlyozta, hogy a tulajdonosi szerkezet változása nem érinti a betegellátást, az intézményt továbbra is ő vezeti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.