2021. szeptember 17., péntek

ELEK ISTVÁN: LEHET OLYAN LÉLEKTANI FORDULAT, AMI KÉTHARMADOS TÖBBSÉGET HOZHAT AZ ELLENZÉKNEK

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK
2021.09.17.


A valamikori jogállami alkotmányunk is tartalmazott egy olyan paragrafust, ami szerint tiltott, alkotmányellenes a kizárólagos hatalomra való törekvés. Ezzel szemben mindenki jogosult és köteles törvényesen fellépni. Ez a passzus ad alapot arra, hogy a jelenlegi alaptörvényt egyszerű többséggel is meg lehessen változtatni – mondta Elek István közíró, volt országgyűlési képviselő.


„A 2013 tavaszi, negyedik alaptörvény módosítása során megvonták az Alkotmánybíróságnak azt a jogkörét, hogy tartalmi szempontból az alkotmánymódosításokat felülvizsgálhassa vagyis elvették azt a jogosítványát attól a szervtől, amelyik az alkotmányos rendszerünkben kifejezetten azzal a feladattal volt megbízva, hogy az alkotmányos rendszer alkotmányossága felett őrködjön. A kétharmados többséggel visszaéltek és ettől fogva feketén-fehéren bizonyított, hogy nincs alkotmányjogi korlátja az orbáni többség kizárólagos hatalmának, mert a törvényhozásban, az alkotmánymódosításban és az alkotmány átalakításában, új alkotmány létrehozásában bármit megtehet, amit jónak tart.”

A KlikkTv Tíz című műsorában a politikus rámutatott, innentől szerez alkotmányos alapot a leendő egyszerű többséggel győző ellenzék 2022-ben, hogy nem törvényes eszközökkel is beavatkozhasson és elháríthassa ezeket az alkotmányellenes alkotmánymódosítási folyamatokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.