2021. szeptember 17., péntek

ELŐVÁLASZTÁSI VITA ZUGLÓBAN: TÓTH CSABA MAXIMÁLISAN KIAKNÁZTA A HAZAI PÁLYA ELŐNYÉT

HVG
Szerző: HVG.HU
2021.09.17.



Kihívójával, Hadházy Ákossal vitázott a helyi tévében.


A Zugló TV-ben ültek le egymással vitatkozni a XIV. kerület előválasztáson induló képviselőjelölt-aspiránsai. A tévé hazai pálya Tóth Csabának, Zugló jelenlegi országgyűlési képviselőjének: a műsorvezetők – Vicsek Ferenc és Ferenc Gábor – meg sem próbálták megakasztani kínosabb kérdésekkel, míg Hadházynál próbálkoztak – igaz, kevés sikerrel. Konkrét műsorvezetésről is nehéz beszélni: Vicsek és Ferenc időt mértek, néha megpróbáltak kötözködni, azonban a beszélgetést képtelenek voltak mederben tartani.

Ennek megfelelően a vita parttalan volt: Hadházy Tóth korrupciógyanús ügyét hozta fel, szerinte ugyanis Tóth ismerősei, jelenlegi zuglói tisztségviselők asszisztáltak a képviselőnek abban, hogy egy cége és annak alapítványa egy gyártelep és irodaház képében fedje el a nyilvánosság elől vagyonát. Hadházy fél órája a korrupciós vádakkal gyakorlatilag el is ment.

Tóth Csaba pedig vizsgáztatta Hadházyt: kikérdezte pontos ismereteit Zuglóval és a helyi önkormányzat működésével kapcsolatban. Ezen ismeretek híján pedig Hadházy sokszor csak csendben ült és Tóth kérdéseire – a műsorvezetők érdemi kérdései híján – csak annyit tudott válaszolni, hogy „tessék mondani!”.

Tóth pedig mondta: magát mosdatta, sokszor elmondta, hogy ő helyben él régóta, mindig elérhető volt és mindig a helyiek rendelkezésére állt, Zuglóért pedig mindig mindent megtett, ellentétben Hadházyval. Hadházy most is megerősítette azt, hogy ha kikap az előválasztáson, akkor is mindent meg fog tenni a kormányváltásért, azonban nem Zuglóban, vagyis nem Tóthot támogatva.

Hivatalosan hétfőn lett volna vita Zugló képviselőjelöltjei között, ez azonban nem valósult meg: Tóth Csaba nem ment el a Partizán rendezvényére, sőt, becsületsértésért feljelentette Gulyás Mártont műsorvezetőt egy korábbi, Karácsony Gergelynek feltett kérdése miatt. A választókerülettel részletes riportban foglalkoztunk, az ide kattintva érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.