2021. szeptember 14., kedd

FELJELENTEM A TELEVÍZIÓT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.09.14.


Noha eddigi életem során – sajnos nem rövid – egyetlen feljelentést sem tettem, most azonban muszáj vagyok. Nem vagyok jogász, ezért lehetséges, hogy nem a megfelelő jogi kifejezéseket használom, de ennek itt és most nincs jelentősége. Fogják érteni, mire gondolok.


Lassan tizenkét éve, hogy a Fidesz hatalomra jutott, és látjuk, mire használta a párt és annak Vezére ezt az időt. A legfontosabb feladatának azt tekintette, hogy kifordítsa a demokrácia intézményeit, mindazon szerveket, amelyek arra szolgálnának, hogy a kormány ne jusson túlzott hatalomhoz, éppen hogy olyan irányba fordította, hogy egyik se tudja akadályozni a működésében. Mégpedig az olyan működésében, amely akadálytalanul szerzi meg a közvagyont, amely kisajátíthat mindent, amire csak szemet vet, amely zárójelbe teheti a politikai ellenzéket és a társadalom tagjait védő-kiszolgáló civil szervezeteket, maga alá rendelje a törvényeket, ehhez asszisztáló Alkotmánybíróságot alakítson ki, és még sorolhatnám. És sorolom is: tökéletesen kisajátította a nyilvánosságot. Természetesen nem a saját pénzéből – az nincs neki –, hanem a közösből. Úgy veszi ki a kasszánkból a leghatalmasabb összegeket is, és fordítja a nem-tájékoztatásra, mintha az a legtermészetesebb dolog volna; dezinformál, vagy egyszerűen elhallgat. És elhallgattat.

Ma Magyarországot van aki, demokráciának csúfolja. Márpedig, ha az lenne, akkor a politikai vezetői, a Vezér és környezete már rég a bíróság előtt állnának. De nem állnak, mert nincs olyan bűnüldöző szerv, amely perbe fogná őket, és lassan olyan szerv sem lesz, amely adott esetben elítélné. Ez a demokrácia, azonban még az ő szabályaik szerint sem az, hiszen az emberek többségének esélye sincs arra, hogy tájékozódjon, hogy hozzájusson sokoldalú információkhoz, noha ezt még az alaptörvény szerint is biztosítani kellene.

Ezért teszek feljelentést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.