2021. szeptember 6., hétfő

FIDESZ TERVIRODA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző Rezeda
2021.09.06.


Gőzerővel készülve a tavaszi választásokra Orbán Viktor Kötcsén fölvázolta csapatainak a stratégiát és taktikát, amely elhozza a diadalt. „Mi győzünk, ők veszítenek” – adta meg a siker kulcsát, és, ha valaki nem értette volna, rátette a címkét, hogy ez mi a radai rosseb is: „Ez a haditerv” – mutatott rá. Névrokona pedig, ez az Orbán, de Balázs, akinek a titulusában van a végzete (a miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára), minderre azt állította, hogy a gazdája „nagyon komplex, összetett és bonyolult” stratégiát vázolt fel, és mit ne mondjunk, sikerült. Nem tudjuk, melyik az inkább komplex, a „folytatjuk”, vagy ez, hogy „mi győzünk, ők veszítenek”.

De azt mégis tudjuk, hogy a hívőknek ez éppen elég, ám nekünk, akik még keressük a szavak értelmét olykor, gondot okoz, ha lufikat eregetnek gondolatok helyett. Egyébként Deutsch Tamás a győzelembe vivő biztos utat abban látja, hogy a baloldal totál esélytelen, a jobboldalnak sokat kell dolgoznia, vagy győz az esélytelen baloldal, és az esélytelen baloldalt paraszthajszál választja el a jobboldaltól. Ez a haditerv is lenyűgöző, csak az a gond vele, hogy nem kevesebb mint három logikai ellentmondás van benne, azaz, jobb volna, ha Deutsch is maradna a faéknél, mint a szobatársa a kollégiumban. Minden jel arra mutat ugyanis, hogy ennyire futja. Ez a Fidesz elképzelése a jövőről.

Ezt nevezhetnénk akár semminek is, de megvalósulásában mégis csak valami, ami pedig a NER. Akár körbe is érhettünk volna, de vannak azért még lényeges dolgok ebben, mert sajnálatosan ez az életünk. Javaink ellopva, országunk kifosztva, lezüllesztve és debilitásba hajszolva, hát mi kellhet még a boldogsághoz? Egyáltalán semmi. A Fidesz ül a bekebelezett haza romjain, egyetlen érdeke és terve a lehangoló status quo fenntartása, persze, hogy mondanivalója egyáltalán nincs. Folytatja, és győz. Az ellenoldal pediglen veszít. A kérdés csak annyi már, hogyan? Mint pedzegetik, netán a választási rendszer megbuherálásával, és a leálló szervereket is ismerjük.

Mindent ismerünk már végtelen idők óta, és a csalásokon kívül azt is tudjuk, mi lesz. Mocskolódás lesz olyan töménységben, amihez képest a mostani babazsúr, a hívők hordáinak atrocitásai következnek az ellenzék választási kampányában és gyűlésein mint már az előválasztáson is tapasztalni. Kopaszok bevetése lesz, a falusi választók megfélemlítése, a nyugdíjasok felvásárlása és a külhoni szavazók buszoztatása, hogy csak a legegyértelműbb, legáltalánosabb és leggyakoribb eszközöket említsük, ami lefedi Orbán „nagyon komplex, összetett és bonyolult” stratégiáját. Minden eszköz náluk van, és mindet meg is akarják tartani. Mindenáron...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.