2021. szeptember 28., kedd

HOL VOLT ÖN AKKOR, AMIKOR A FIDESZ SZÉTLOPTA MAGYARORSZÁGOT?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.09.28.


A kormányhoz közeli sajtó az elmúlt napokban többször is előszeretettel foglalkozott azzal, hogy ki hol volt, mit csinált éppen, amikor 15 évvel ezelőtt a Magyar Rádióban először volt szó az őszödi beszédről. Pontosabban, és gyorsan tegyük hozzá, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök Őszödön elmondott beszédének megvágott és szerkesztett változatáról. Majdnem mindenkinek van valamilyen emléke arról, hogy hol volt éppen, és mit csinált, amikor először hallott erről. Ami egyfelől helyénvaló, másfelől viszont az elmúlt 11 év más jeles történéseiről is meg lehetne kérdezni az embereket: hol volt Ön akkor?

Például, hol volt Ön akkor, amikor először hallotta, hogy Selmeczi Gabriella bejelentette a magánnyugdíj-pénztárakban tartott megtakarítások elvételét. Az akkor államtitkárként funkcionáló politikus cinikus módon, a pénz megvédésének nevezte, hogy elvettek az emberektől 3 ezer milliárd forintot.

És azt fel tudja-e idézni, hogy volt akkor, amikor 2015 március 10-én kirobbant a Queastor-botrány? Aminek lényege, hogy az akkoriban Tarsoly Csaba vezette cég 150 milliárd forint értékben bocsátott ki fiktív értékpapírokat. Mit csinált Ön abban a percben, amikor először hallott arról, hogy a Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium egy nappal a botrány kirobbanása előtt vonta ki a Magyar Nemzeti Kereskedőház tőkéjét a Quaestorból, ami sokakban a bennfentes információval való visszaélés gyanúját kelthette...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.