2021. szeptember 7., kedd

LASSAN ÍROM, HOGY NAGY FERÓ IS MEGÉRTSE, MI A DIKTATÚRA

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.09.06.


A Fidesz kötcsei piknikjén a hagyományoknak megfelelően, a politikusok mellett idén is tiszteletüket tették a párt holdudvarának jelesei. Köztük olyan kiválóságok, mint például a friss Kossuth-díjas Nagy Feró, aki – mint utóbb a sajtónak elmondta – bár csak kevés időt tudott ott tölteni, nagyon jól érezte magát. Varga Judit és Szijjártó Péter előadását hallgatta meg, szerinte „mindketten fantasztikus politikusok, ráadásul Varga Judit még szép is, bár Szijjártó Péter se csúnya.”


A rendezvényen résztvevő prominenseket tüntetők fogadták, s amikor Feró távozott, egyikük épp azt skandálta, hogy „elég volt a diktatúrából.” Szerencsére az Orbán Viktorral jó viszonyt ápoló énekes eligazította a tiltakozót, és elmagyarázta neki, hogy mi a diktatúra. „Nem bírtam ki, odamentem hozzá, és megkérdeztem, hogy mit gondol, ha diktatúra lenne, akkor tudna-e itt tüntetni. Ha ez Kádár idejében történik, akkor egy perc múlva elcipelték volna az illetőt a helyszínről és börtönbe csukták volna.”

Nagyon frappáns meglátás ez kedves Feró, és tényleg nem szeretnék neked szomorúságot okozni, de a helyzet ennél valamivel bonyolultabb. Nemcsak az a diktatúra ugyanis, ha a jön a fekete autó és börtönbe csuknak. Az is diktatúra, ha nem a rendőrtől félünk, hanem minden mástól. Például attól, amit egy középkorú nő mondott nekem nemrég az utcán. Hogy mennyire örül, hogy találkoztunk, mert így elmondhatja, hogy szívesen lájkolná az írásaimat a Facebookon, de fél, hogy baja lesz belőle. Olyan helyen dolgozik, ahol nem örülnének annak, ha tudnák, mi a véleménye Orbán Viktorról és a Fideszről. Lesütötte a szemét ez a nő, pedig, nem neki kellene szégyenkeznie, hanem azoknak, akik ilyenné tették Magyarországot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.