2021. szeptember 18., szombat

LEÁLLÍTOTTÁK AZ ELŐVÁLASZTÁST, CSAK HÉTFŐ REGGEL TUD FOLYTATÓDNI

TELEX
Szerző: JANECSKÓ KATA
2021.09.18.


Közel két órával az online szavazás tervezett újraindítása, illetve annak elmaradása után, szombat délután háromnegyed kettő körül újabb közleményt küldött ki az Országos Előválasztási Bizottság, miszerint csak hétfő reggel folytatódik az előválasztás.

„Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét”

– írták.

A közlemény szerint „nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”. Azt is írják, hogy az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz, ugyanakkor szerintük ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők.

„Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntés hozhattunk: a szavaztatási folyamatot leállítottuk, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik” – áll a közleményben.

A 444-nek az előválasztás szervezői azt mondták, a túlterhelés már akkor is jelentkezett, amikor már egyáltalán nem zajlott szavazás, illetve hogy nem egyszerű túlterhelésről van szó, hanem célzott támadásról.

Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

Az előválasztás váratlan leállítására érkezett reakciókat ebben a cikkben gyűjtöttük össze...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.