2021. szeptember 7., kedd

LÉDERER ANDRÁS: EZ A PERMANENS SZÜKSÉGÁLLAPOT MAGYARORSZÁGON TELJESEN ABSZURD

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.09.06.


Mind a veszélyhelyzetet, mind az egészségügyi válsághelyzetet, mind a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet a kormány rendeli el. Csak és kizárólag a kormány szüntetheti meg. A Magyar Közlönyben a 2016. március eleje óta fennálló, a tömeges válsághelyzet meghosszabbításáról szóló döntésről számolnak be. A migrációs válsághelyzet mellett érvényben van a járvány miatti veszélyhelyzet és egy egészségügyi válsághelyzet is, ami decemberben lejár ugyan, de lehet, hogy meghosszabbítják. Léderer András szerint ez a permanens szükségállapot teljesen abszurd, ráadásul a kormány akármeddig fönntarthatja. A Magyar Helsinki Bizottság civil jogvédő szervezet főmunkatársával arról is beszéltünk, mi haszna van ebből a kormánynak.


A legfrissebb Magyar Közlönyben a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbításáról szóló döntésről számolnak be. A kormánypártok kötcsei piknikjén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fő indokként az afganisztáni tálib hatalomátvételt jelölte meg, azt mondta, „…hogyha ez a várható illegális migrációs hullám csak részben megindul Afganisztánból, akkor olyan nyomás fog helyeződni Törökországra, Nyugat-Balkánra aztán ide, Közép-Európára, amihez a 2015-ös sem volt nagyon fogható.” Ön szerint is számolnunk kell a 2015-ösnél nagyobb illegális migrációs nyomásra?

Az a helyzet, hogy ez a kérdés teljesen elkülönül attól, hogy szükséges-e kihirdetni, illetve meghosszabbítani most már ötödik – lassan hatodik – éve a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet az egész országban. Hogyha, esetleg bármilyen okból kialakul, akkor abban a pillanatban ki lehet hirdetni. Jelenleg nyilvánvalóan nincs semmilyen migrációs válsághelyzet Magyarországon, ahogy nem volt múlt héten sem, három hónappal ezelőtt sem, három évvel ezelőtt sem, mégis 2016 március eleje óta folyamatosan, szünet nélkül, tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet van hatályban Magyarországon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.