2021. szeptember 27., hétfő

MIÉRT HAGYTA EL AZ ORSZÁGOT ORBÁN RÁHEL?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2021.09.26.



Mindenekelőtt rögzítsük: abszolút magánügye Tiborcz Istvánnak és Orbán Ráhelnek, ha úgy dönt, hogy elhagyja az országot. Nincs hozzá közünk, azt is megkockáztatom: ízléstelen, ha ezen gúnyolódunk, vagy olyan hangnemben írunk beszélünk, amely mélyen sértő lehet a családra nézve.


De: a két felnőtt mégsem számít akármilyen felnőttnek, nem pusztán a miniszterelnök családjának tagjai, de – nyugodtan állíthatjuk – a NER haszonélvezői. Jövedelmük, anyagi lehetőségeik messze a magyar átlag felettiek, vállalkozásaik sikeresek. Megkockáztatom: a három gyermeküknek sem lenne soha gondja ebben az országban. Tiborcz István megtalálható a 100 leggazdagabb magyar listáján, és Orbán Ráhelről is hírlik, eredményes az üzleti életben. A kérdés nyilván az, hogy maguktól jutottak-e ennyire előre, vagy a szülői háttér repítette őket a magasba. Ezt ki-ki döntse el maga. Ám éppen a sikereik, illetve a szülői háttér ki is emeli őket az átlagemberek sorából.

Tudomásul kell venniük, hogy lépéseiket, tetteiket megkülönböztetett figyelemmel követi a társdalom. Kiváltképp egy olyan helyen, ahol a miniszterelnök-apa rejtélyesen szegény vagy éppen fordítva: rejtélyesen gazdag. Távolról úgy tűnt: Orbán legidősebb lánya és férje bőven számítanak a nem mindenki számára nyitott lehetőségekre, a számukra elérhető közpénz csapokra. Vagyis innen közelítve, már nem számít annyira magánügynek, ha elhagyják az országot, és úgy döntenek, Európa más tájain telepednek le. Nem gondolnám, hogy „migrálnak”, hisz nem a befogadó ország lakói elől vesznek el megélhetési lehetőségeket, megélhetésük forrásai változatlanul itthonról érkeznek. Ez alapján pedig azt is gondolhatnánk, hogy pusztán Marbella köztudottan kellemes klímája, a tenger közelsége vonzotta őket, és éppen csak áthelyezték lakhelyüket, mintha mondjuk Zuglóból a Várba költöztek volna. Nem véletlen, hogy sok-sok magyar vásárolt már házat Marbellán; volt olyan ingatlanos vállalkozó, aki kifejezetten erre specializálódott, tehetős magyar embereknek kínált jó lakhatási lehetőséget a spanyol városban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.