2021. szeptember 18., szombat

MINDENT BEISMERT A BOLDOG-ÜGY EGYIK VÁDLOTTJA, A KORMÁNYSZÓVIVŐ SZERINT RENDBEN VAN A FÉRJE CÉGÉNEK KASZINÓKONCESSZIÓJA

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.09.17.


444: Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja, első fokon 2 év felfüggesztettet kapott


Szerdán tartották a Fővárosi Törvényszéken az előkészítő ülést Boldog István fideszes képviselő és társainak korrupciós ügyében. Boldogot és kabinetfőnökét, Fehér Petrát másik hét emberrel együtt tavaly decemberben vádolta meg az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadása és az uniós pályázatok befolyásolása miatt. G. Vanda ötödrendű vádlott, aki Boldog táskás emberének, K. Péternek volt az asszisztense, és a vád szerint bűnsegédként kenőpénzeket vett át és juttatott célba, mindent beismert. Az utolsó szó jogán annyit mondott, sajnálja, ami történt, már megbánta, és fel sem fogta a helyzet súlyosságát, amikor átvette a pénzeket.

Szabad Európa: Így terjeszkedik Esztergomban a NER-közelbe került magyarországi McDonald’s

Majdnem 60 millió forintot költene arra Esztergom, hogy McDonald’s épüljön a belvárosban. A fideszes többségű önkormányzat előre megállapodna a Fidesz-közeli beruházóval, pedig csak nyílt pályázat után lehet dönteni a terület hasznosításáról. Esztergom polgármestere a fideszes Hernádi Ádám, a Mol-vezér Hernádi Zsolt unokaöccse. A magyarországi McDonald’s-tulajdonos Scheer Sándor, a közbeszerzéseken taroló Market Zrt. társtulajdonosa és vezetője. Hernádi Zsolt pedig üzleti partnere Scheer Sándornak.

Válasz Online: Ez már tényleg rendszerszintű korrupció: a kultúrkasszát is megfúrták a Fidesz „civiljei”

A Norvég Civil Alap helyére állított magyar állami pénzeszsák, a Városi Civil Alap szinte csak Fidesz-segédszervezeteknek osztott sok pénzt. Ráadásul nem valamiféle normatív rend szerint, hanem választókerületi logika alapján – például buszra, ingatlanra, kommunikációra, azaz a kampányban is remekül hasznosítható dolgokra. Most a lap azt mutatja be, hogy az előadóművészeti szervezetek támogatási keretéből is elhalmozták ugyanezeket a pártközeli egyesületeket, alapítványokat. Listánkban olyan „civil, kulturális” érdekeltség is szerepel, amelynek létesítő okiratba foglalt célja „a Fidesz–KDNP kormány működésének helyi szinten történő támogatása”.

24.hu: Matolcsy Ádám barátjáé lett a közpénzből épített luxusétterem a Várkert Kaszinóban

A jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátjához, Pintér Mátéhoz került a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bart üzemeltető cég, a Vízház Gasztronómia Zrt. A tranzakció nem az Ybl Miklós által tervezett épületet, hanem a brandet, az étterem bérleti jogát, a fogyó- és tárgyi eszközöket foglalta magában, valamint a 15 millió forintnyi árukészlet. Pintér Máté cége 306 millió forintért, hitel nélkül vásárolta meg a jegybanki pénzből létrehozott Vízház Gasztronómia Zrt.-t.

Telex: A kormányszóvivő a férje kaszinókoncessziójáról: Jobboldali kormányzatban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormány közelébe

„A jobboldali kormányzatban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormányzat közelébe”, egyébként pedig vannak jogszabályok, amiket be kell tartani, és ha valaki ezeket betartja, a kormánynak nincs ott keresnivalója, válaszolta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormányinfón a lap kérdésére, miszerint nem tartja-e aggályosnak, valamint erkölcsileg elfogadhatatlannak, hogy a férje vállalkozása az egyik kedvezményezettje a 35 évre kiadott kaszinókoncesszióknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.