2021. szeptember 12., vasárnap

ORBÁN AZ ANTILIBERÁLIS ÁZSIA FELEMELKEDÉSÉHEZ KÖTI MAGYARORSZÁG SORSÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.11.


Orbán Viktor beszédeinek elemzése már régóta felkészült egészségügyi szakemberek hatáskörébe tartozó feladat, így a NER antiliberális janicsárképzőjének számító Mathias Corvinus Collegium tanévnyitóján mondott beszédét is csak az őt megillető helyre kell helyezni, a kukába. Magyarország sorsát illetően azonban egyetlen hazugságát érdemes kiemelni a sok közül, amely szerint a 21. század Ázsia százada lesz. Ostobaságokat állító professzorokat lehet találni minden hamis elmélet mögé, nevetséges, korlátolt professzorokkal Dunát lehet rekeszteni

Orbán Kelet és Ázsia miszifikálását nem másoktól vette, hanem e tekintetben is egyetlen kiindulópontjából, önmagából indult ki. A korlátlan hatalomra vágyó és a politikai váltógazdálkodást elutasító Orbán megértette azt, hogy az ő ambícióit a liberális demokratikus Nyugat nem támogatja, csak egy ideig tolerálja. Ezért első lépésként kiválasztotta a nyugati civilizáció, a felvilágosodás esküdt ellenségét, a katolikus egyházat, amely a liberalizmus (egyház és állam szétválasztásának) legfőbb kárvallottja, és annak ideológiáját, a politikai katolicizmust.

Ehhez a hamis kereszténységhez kötötte a nemzeti identitást, és Magyarországot visszavitte a középkori feudális gyökereihez. Ezzel önmagát a magyar nemzet letéteményesének, egyedül hiteles és a nemzetet megtestesítő képviselőjének tette. Azt a hazugságot állította a magyarok elé, hogy aki őt elutasítja, az a magyar keresztény nemzeti identitást, a magyar gyökereket és a magyar múltat utasítja el. Elhomályosította, hogy ez a hamis nemzeti identitás Magyarország nemzeti tragédiáinak legfőbb okozója, és Magyarország lassan száz éve szekularizált ország, lakói nem vallásosak.

Orbán ezzel 1100 év fejlődését utasította el, és visszatért a legsötétebb középkorba. A szerencsétlen, s ez ellen tiltakozni nem tudó reneszánsz Mátyás királyról elnevezett agymosóban, az elmondott beszédében, elszólta magát, hogy a nyugati politikusok szerint ő elmaradott nézeteket képvisel, “fejlődésbeli fáziskésésben van” (mintegy ezer évvel lemaradva). De szerinte ez csak egy alternatíva Európa számára. Ám Európának nem alternatíva a középkorba való visszatérés. Ahogy az is hazugság, hogy a középkori kereszténység Európa motorja, mert éppen a felvilágosodás, a liberalizmus adta az európai fejlődés alapját. Orbán ezt rombolná le, hogy visszatérjen Szent Ágostonhoz és Szent Istvánhoz (de csak ideológiailag, mert mint tolvajnak, neki kellene először levágni a kezét).

Európa helyett új geopolitikai támogatók után kellett néznie, ennek jegyében kezdte meg a “keleti nyitást”, először az oroszok, majd Kína felé. Ezért értékelődnek fel az olyan ostoba könyvek az ő szemében, amelyek Ázsiát tartják a jövő vezető kontinensének, s azt állítják, hogy a 21. század Ázsia százada lesz. Ha Orbán liberális demokrata maradt volna (amit kizárt hatalommániás, elnyomó és uralkodó természete, az ellentmondást nem tűrő nárcisztikus karaktere), s megelégszik egy liberális demokrata politikus karrierjének lehetőségével, akkor a demokráciát védő művek lennének a kedvencei.

A 21. század sem lesz Ázsia százada, ahogy a többi sem, mert Európát és Amerikát is a felvilágosodás, a liberális jogállam, a demokrácia és a szabadság tette naggyá, ez volt a fejlődésének motorja. Az ázsiai diktatúrák képtelenek megalapozott, szerves fejlődésre, elnyomásból nem lesz virágzó hatalom. Kína gazdasági és politikai ereje rendkívül törékeny, mert emberek kizsákmányolásából, elnyomásából, gyerekmunkából, egyébként pedig rendkívül alacsony színvonalú áruk tömegtermeléséből fakad. A Nyugattól ellopott és lekoppintott csúcstechnológia soha nem lesz vezető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.