2021. szeptember 29., szerda

ORBÁN MEGPRÓBÁLJA LEFIZETNI A MAGYAROKAT A SAJÁT PÉNZÜKBŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.29.


Volt idő Magyarországon, amikor elítélték a választás előtti osztogatást, mert az nemcsak erkölcstelen, hanem gazdasági szempontból is káros: kedvezményeket nem a választás megnyerése miatt, hanem közgazdasági okok alapján kell adni, mert az növeli a termelést vagy a fogyasztást, beindítja a gazdaságot, illetve olyan szociális megfontolások alapján, amelyek a választástól függetlenül a kormány és az állam kötelessége a hátrányos helyzetű vagy önmagukon segíteni képtelen emberek ellátásában.

A választási ingyen sör és a virsli csalásnak minősül. Ha valaki a választás napján és szavazóhelyiség környékén krumplit osztogat, az is az. Ezzel egyenértékű, amikor Orbánnak egy minden eddigi választásnál keményebb megmérettetésre kell számítania, és a választás évében dönti a pénzt a családosoknak, a pedagógusoknak, a kampánymenedzserek által kiválasztott rétegeknek. Mindenki kap valamit, a kiéheztetett nyomorultak egy zsák krumplit, a jómódú családosok akár 100 milliós hiteleket, támogatásokat és kedvezményeket. Ez is szavazatvásárlás, mint az ingyen sör.

A magyar embereket meg akarja venni kilóra, méghozzá a saját pénzükből. Választási évben önmérsékletre kell inteni az Orbán-családot, a strómanokat és oligarchákat, a politikai klientúrát, mert a választás évében kell adni valamit ezeknek a barmoknak is, akik elmennek szavazni, hogy ne géppisztollyal kelljen fenntartani a diktatúrát, hanem csak hazugságokkal. Ne kelljen akkorát csalni, amit már mások is észrevesznek. A nép egy részét le kell fizetni, a szabályokat még szorosabbra kell húzni, és egyéb közvetett csalással kell az állandó kétharmadot bebiztosítani.

Akkor és annyit kell adni a gondolkodásra képtelen, zsigeri érzékszervek által irányított embereknek, hogy arra emlékezzenek a szavazásnál, és azt gondolják, hogy nekik még ilyen jó nem volt, és milyen jó ember az Orbán Viktor, mennyit adott nekik: kinek-kinek egy zsák krumplit vagy 100 milliós kedvezményeket, közmunkára szánt, agymosott, janicsárképzőkbe terelt, “állami” gyerekek gyártásáért cserébe. A legtöbb magyar ember azt hiszi, hogy ezt Orbán adja, az önzetlen jó szívéből, miközben az ő pénzüket kapják meg, amit Orbán zsarolásra és saját érdekeire használ fel.

Minden aljas eszközt bedobnak, egyik oldalról a megfélemlítést: a bevándorlókkal, a melegekkel, az Unióval való ijesztgetést, másik oldalról a lefizetést, mindezt elárasztva hazug propagandával és uszítással, a választási szabályok önkényes átalakításával, a határon túli kártya kijátszásával, a levélszavazatok manipulálásával, és legvégső esetben még a számolás is az ő kezükben van, amit nem tud ellenőrizni senki. Mi ezért biztosak vagyunk az előre kiszámított, elcsalt, újabb kétharmados győzelmükben. A fájdalmas csak az lehet, ha nem derül ki, hogy ez nem is lehetett volna másképp...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.