2021. szeptember 21., kedd

ORBÁN UGYANÚGY KÉTHARMADDAL NYERI A VÁLASZTÁST, MINT PUTYIN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.09.20.


Nem szívesen romboljuk a magyar emberek négyévente fellángoló illúzióit, de az igazságnak tartozunk annyival, hogy elmondjuk: Orbánt demokratikus választáson leváltani nem lehet, rendszerét demokratikus úton megdönteni nem lehet, mert Magyarországon nincsenek demokratikus választások, a diktatúra rendszerét pedig nem lehet demokratikusan eltörölni, csak a törvénytelenségét kimondani és megszüntetni. A reménykedők, az álmodozók, akik nem realisták és nem tanulnak a négyévente rajuk köszönő valóságból, hinni akarnak, s ezzel Orbánt segítik és legitimálják.

Így lesz az 2022-ben is, s nem azért, mert Orbánt egy demokratikus választáson ne lehetne megdönteni, hanem azért, mert nincsenek demokratikus választások, és ő nem tesz lehetővé semmiféle hatalomváltást. Gondoskodnak arról, hogy az egyenlőtlen feltételek, az átírt szabályok mellett bármilyen további módosítást bevezessenek, és megakadályozzák az ellenzék győzelmét. Idegeskedni akkor sem kell, ha ez véletlenül nem sikerülne, mert az orbáni alaptörvény érvényessége esetén három hónapnál tovább senki nem tud kormányozni, mert működésképtelenné válik a kormány.

Még ezt is eljátszhatná Orbán, hogy bebizonyítsa: rajta kívül senki nem tud kormányozni, nélküle csak káosz lenne az országban, de nincs erre szüksége, simán fog nyerni újra kétharmaddal, ahogy Putyin is simán nyeri kétharmaddal az orosz választást. A különbség az, hogy Putyin a valódi ellenzéket bebörtönzi, száműzi, a valódi ellenzéki szervezeteket terroristának nyilvántja, ezzel kizárja a választásból, míg Orbánnak nincs valódi ellenzéke, amely nem kollaborál vele, és amely egyértelműen kijelenti a rendszer valódi jellegét, és államellenes bűncselekménynek nyilvánítaná a NER-t...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.