2021. szeptember 22., szerda

ÖVEKET BECSATOLNI, NEKILÓDULHAT A DRÁGULÁS! - A TERMELÉSI KÖLTSÉGEK ÁTÁRAZÁSA ZAJLIK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Azénpénzem
2021.09.22.


Az infláció az őszi hónapokban tovább emelkedhet, novemberben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kalkulációja szerint akár a 6 százalékot is meghaladhatja a drágulás. A jegybank felfelé mutató inflációs kockázatokkal számol. Az iparcikkek árában is fokozatosan megjelenik a termelési költségek növekedése.


Mától az MNB döntése szerint a jegybanki alapkamat a korábbi 1,5 százalékról 1,65 százalékra emelkedett. Mint Virág Barnabás alelnök (a képen) a kamatdöntést követő tájékoztatón elmondta: a kamatemelések folytatódnak, „az inflációs kockázatokat övező kilátások változatlanul felfelé mutatnak”. Az MNB alelnöke arra is kitért, hogy a drágulás a korábban számítottnál tartósabban maradhat velünk.

Most az iparcikkek jönnek?


Az infláció a jegybank várakozásai szerint az őszi hónapokban tovább emelkedik. A drágulás mértéke az év hátralevő részében folyamatosan meghaladhatja az 5 százalékot. Novemberben akár 6 százalék fölé is mehet a mutató. Közben az előrejelzés szerint a mélyebb folyamatokat jelző maginfláció (amiből nemrégiben még a dohányáruk és a szesz is kikerült) is 4 százalék fölé kúszik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.