2021. október 12., kedd

A REVOLUTNAK MÁR NEM ELÉG, HOGY A MAGYAROK TÖBBEDIK BANKKÁRTYAKÉNT HASZNÁLJÁK, A MAGYAR BANKOK ÓVATOSSÁGRA INTENEK

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2021.10.12.


Első ránézésre sok minden még nem változott azzal a magyar Revolut-ügyfelek életében, hogy a fintech cég – litván licenccel – bankként jelent meg itthon. A külföldi neobank a magyar szabályozás nyűgjei nélkül akár sikeres is lehet, de a hazai bankok, az MNB, illetve a magyar betétbiztosító a kockázatokra hivatkozva azonnal megpróbálta hűteni a kedélyeket.


Nagyot szólt a közelmúltban a már félmilliós magyar táborral rendelkező, orosz gyökerű, de londoni központú Revolut bejelentése, miszerint Magyarországon is elkezdte használni európai (litván) banki engedélyét. Joe Heneghan, a Revolut európai uniós vezérigazgatója közleményében azt hangsúlyozta, hogy azon magyarországi ügyfeleket, akik a Revolut Bankra cserélik („upgradelik”) meglévő szolgáltatásaikat, betétbiztosítási rendszer is garantálja.

Az átállás csupán néhány percet vesz igénybe az ügyfelektől

– írta a cég közleménye.

A bejelentésre azonnal reagált a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ezt írta:

„Az MNB hazai pénzügyi felügyeleti hatóságként üdvözlendőbbnek tartaná, ha a Revolut Bank magyarországi székhellyel, tőkeerővel s a hazai jegybank felügyelete alá tartozó leánybankként végezné tevékenységét itthon.”

Az MNB visszatérően figyelmezteti a magyar ügyfeleket a Revoluttal kapcsolatos kockázatokra, itt és itt is olvashat erről.

Most az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) is beszállt, és szintén hűtötte a kedélyeket, amikor közölte: a magyar OBA jobban el van látva tőkével, mint a litván társintézmény. Vagyis a maguk visszafogott módján ezek az intézmények arra figyelmeztették a magyar ügyfeleket, hogy azért óvatosan ezekkel a külföldiekkel...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.