2021. október 25., hétfő

AZ ELLENSÉG FEGYVERE

HUPPA
Szerző: SZELE TAMÁS
2021.10.25.


Akárhogy próbálom elfelejteni, nem hagy nyugodni az október 23-i Orbán-beszéd egy gondolata. Nem hagy, mert annyira jellemző, annyira abszurd, annyira cinikus és olyan tökéletes képet ad a kormányfő jelleméről és módszereiről. Annyira ostobának tekinti vele a tulajdon választóit is, akiknek a kedvéért megrendezte azt a méregdrága Békemenetet.

Így szól:

„A megszállók most nem ránk akarják erőltetni a komisszárjaikat, hanem meg akarják választatni őket. Most nem lőfegyverük van, hanem Facebookjuk.”

Hogy miért a lehető legnagyobb ostobaság egy jelentéktelen választási kampány miatt Magyarország diplomáciáját Amerika-ellenessé hangolni, azt már tegnap alaposan kiveséztem, és van egy olyan érzésem, hogy kell is még foglalkoznom ezzel a közeljövőben.

Viszont mi a helyzet a Facebookkal? Ha az a megszállók veszélyes fegyvere, miért nem tiltják be? Hiszen a kormánysajtó szó szerint évek óta kampányol ellene, követeli a „magyar nemzeti közösségi oldalt” helyette, a Pesti Srácok még tüntetést is szervezett tavaly februárban a techóriások, vagyis a Facebook, a Google és a YouTube ellen, a magyar online teret állandóan törvényi úton próbálják szabályozni – ha már a kormányfő is fegyvernek látja, miért nem tesz ellene semmit? Úgy örülnének a kedves békemenetelők, végre mindenki otthon kapálgatna, az is, aki a tizediken lakik (az az erkélyen) és este a férfiaknak, legényeknek a kocsmában zajlana a közösségi élet, leányoknak meg a fonóban. Asszonyoknak sehol.

Azért nem tiltja be, mert nem hülye.

És ugyanezért szidja-átkozza, mint a bokrot – az utóbbi érthetőbb, hiszen a szavazótáborának döntő többsége csak meredten néz egy-egy informatikai kérdésre, és biztos abban, hogy az „Algoritmus” egy démon neve. Szóval, hogy miért szidja, az világos: azért, mert az online térben botladozó digitális járatlanok szavazatára is szüksége van, márpedig ők nincsenek kevesen. És mivel nem értik az egészet, használják, de utálják. Hát milyen az már, hogy nem ért mindenki egyet? (Ez különben minden politikai oldal híveire vonatkozik, nem csak a kormánypártiakra).

De nem tiltja be és nem is fogja, épp azért, mert – mondta is – fegyvernek tekinti. Csak épp a saját kezében...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.