2021. október 4., hétfő

BETETT A KORMÁNY AZ ÖNGONDOSKODÁSNAK AZ ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSSEL - NEM LESZ MIBŐL ÉLNI A KEDVEZMÉNYEKKEL

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2021.10.04.


Megcsappanhat az év végi befizetési hajrá az önkéntes nyugdíjpénztárakba és a nyugdíjbiztosításokra. A kormány által meghirdetett adó-visszatérítéssel ugyanis a gyerekesek döntő többségének nem marad befizetett személyi jövedelemadója, így nem lesz miből visszaigényelni a kedvezményt.



Retteghet a kormánypárt a jövő évi választások elvesztésétől, hiszen soha nem látott pénzszórásba kezdett a nyugdíjasoknak belengetett teljes 13. havi nyugdíjjal és a 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal, valamint a gyerekeseknek járó 600 milliárd forintnyi adó-visszatérítéssel.

Az adó-visszatérítés feltételei már megjelentek, és korábban mi is számoltunk, hogy kinek mennyi pénz jár vissza. A fejenként legfeljebb 809 ezer forint a gyerekeseknek járó családi adókedvezmény érvényesítése után megmaradó adóból érvényesíthető. A mediánbér azonban mindössze bruttó 335 ezer (ennek éves adója 605 ezer forint) forint volt júniusban, ami azt az összeget jelenti, ami körül a legtöbb fizetés szóródik. Vagyis a döntő többség személyi jövedelemadója a maximumnál jóval kevesebb, a családi adókedvezmény után (ennek mértékéről itt írtunk) pedig a gyerekszámtól függően maradhat még adó, amit februárban visszakap. Az „átlagmagyarnak” tehát a végén nem marad befizetet szja-ja 2021-re...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.