2021. október 3., vasárnap

BEVÉTEL NÉLKÜLI CÉG IS KAPOTT TÍZMILLIÓKAT A VADÁSZATI KIÁLLÍTÁS SZERVEZŐITŐL

HÍRKLIKK
Szerző: Zutyu
2021.10.03.


Nagyon sok szervezet kapott kisebb-nagyobb összeget, hogy a gyatra látogatottságú vadászati kiállítás nézőszámát kísérő rendezvényekkel feltornázhassák. Gyűjtésünk szerint a legtöbb pénzt a Négyesfogathajtó Európa Bajnokságra osztották tovább, erre az eseményre több mint 800 millió forintot kapott a lovassport szövetség, de sok tízmillió jutott a Magyar Bocus D’or Akadémiának is és fura mód egy olyan céggel is népszerűsítették a vadgasztronómiát, amelynek honlapja sincs.


Évek óta viták tárgyát képezi az ezekben a napokban zajló vadászati kiállítást, mert nagyon sok közpénz megy el rá és mégis aránylag kevesen kíváncsiak rá, de megrendezzük, mert Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs államtitkárnak a vadászat a hobbija. A rendezvény megnyitása óta viták tárgya, elegen kíváncsiak-e az eseményre. Már a rendezvény harmadik napján azt közölték, 700 ezren vettek részt az eseményen és a kísérő programokon. Valamennyire nyomon követhető, ezekre milyen támogatásokat adott az Egy a természettel Nonprofit Kft., amely az eseményt szervezi.

A cég feladata volt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezése is, de nem pontosan tudható, milyen szerepe volt a Ferenc pápa látogatásával záruló esemény megrendezésében. Annyi biztos mindenesetre, hogy a kongresszus általános titkárságának 1 milliárd 40 millió forintos támogatást nyújtottak.

A vadászati kiállítás kapcsán, aprópénz-esőben részesülhettek a hazai állami erdőgazdaságok, a néhány millió forintokért cserébe helyi programokat kellett szervezni. De sok múzeum is kapott a támogatásokból. A mostanában zajló vadászati kiállítás nézőszámaiba beleszámíthat a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019-ben megrendezett „Acél és szív” című időszaki fegyverkiállítás, amire 90 forint híján 20 milliós támogatást nyújtottak. Vagy ideszámítják például a Helikon Múzeumban szintén 2019-ben megrendezett vadászati kiállítást is, amire „csak" 13 milliót költöttek.

A legnagyobb támogatásban a kísérő rendezvények közül a szeptemberben a Kincsem Parkban megrendezett Négyesfogathajtó Európa Bajnokság kapta: a Magyar Lovassport Szövetség két ütemben, összesen 885 millió forintot kapott. Hogy a fogathajtásnak pontosan mégis mi köze a vadászati kiállításhoz, nem lehet tudni, de azért látogatószám növelésre jól használható az esemény. Az ellenzéki elhajlással nehezen vádolható Nemzeti Sport írt is az eseményről, s bár a szervezést dicsérte, a magyarok teljesítményével nem volt elégedett. „Véget ért a 2021-es budapesti négyesfogathajtó Európa-bajnokság a Kincsem Parkban. A rendezés kiemelkedő volt, a magyar fogathajtók teljesítménye elmaradt az előzetesen elvárttól, de a hangulatra így sem lehetett panasz” – írta a sportlap.

Egy kissé bizarr kísérő eseménye is van Semjén Zsolt kedvenc rendezvényének, méghozzá a 12. Preparátor Európa Bajnokság. Ennek az eseménynek a megszervezését egy magáncégre, a First Class Trophy Hungary Kft-re bízták, a társaság 158 millióért szervezheti meg a preparátorok európai seregszemléjét...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.