2021. október 29., péntek

BÖDŐCS: ITTHON A HOMOFÓBIA AZ URALKODÓ ESZME

TELEX
Szerző: ÁGHASSI ATTILA
2021.10.29.


Bödőcs Tibor humoristával készített interjút a Magyar Hang. A beszélgetés apropóját a Mulat a manézs című szatirikus könyv adta, ami egy cirkuszi diktatúrát mutat be, és amiben az „egy a cirkusz, egy a sátor” visszatérő motívumként szerepel. Bödőcs augusztus 20-án fejezte be a kéziratot, véletlen egybeesés csupán, hogy könyve főhősének lánya elhagyja az apja birodalmát.

A humorista főbb megállapításai az interjúban:

- Annyira átpolitizált az életünk, hogy még a hálószobából sem száműzhetjük a bölcs vezetőt.

- A populizmus egy algoritmus, ami mindenhol hasonlóan működik, a helyi klimatikus viszonyok alakítják.

- A parlament kapcsán nem szerencsés a kocsmai színvonallal példálózni, mert a kocsma sokkal magasabban van. Attól kellene inkább félnünk, hogy a parlament színvonala beszivárog a kocsmákba.

- Az lenne a jó, ha nem egy politikus döntene mindenről, hanem kinevezne autonóm, tehetséges embereket egy-egy terület élére, akik értenek ahhoz, amit csinálnak, és nem a propagandát böfögik vissza.

- Itthon a homofóbia az uralkodó eszme, az lenne a provokáció, ha a közmédiában véletlenül bemondanák, hogy mindannyian emberek vagyunk.

- Állítólag nem vállal semmilyen szerepet Gyurcsány, ha kormányra jutnak, de akkor mit fog csinálni? Ő lesz a kabalaember?

- A humorista dolga, hogy lerántsa a leplet mindenről, amit megpróbálnak eltakarni és másnak hazudni.

Azt is elmondta, hogy nincsenek politikai ambíciói. Woody Allent idézve zárul a beszélgetés, nem az emberek emlékezetében akar élni, hanem a nappaliban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.