2021. október 18., hétfő

FLECK ZOLTÁN VARGA JUDIT JAVASLATÁRÓL: A BŰNSZERVEZET POLITIKAI OKOKBÓL MANIPULÁLJA AZ UTOLSÓ VÉDŐBÁSTYÁJÁT

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2021.10.18.


Varga Judit igazságügyi miniszter a kormány megbízásából új törvénytervezetet nyújtott be, mely szerint a legfőbb ügyész megválasztásához, illetve a leváltásához a jövőben - a jelenlegi feles többség helyett - az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata kellene. Bebetonoznák Polt Péter pozícióját? A Klubrádió Reggeli gyors című műsorának vendége Fleck Zoltán jogszociológus, az Eötvös Károly Intézet igazgatója volt.

Az ellenzéki jogászok azt mondják, hogy nehéz ugyan, de mégis át kellene alakítani a közjogi berendezkedést, tehát a kormány hozzányúl egy olyan elemhez, ami csak azt bizonyítja, hogy – Gulyás Gergely állításával szemben – nem a volt köztársaság magyarországi közjogi berendezkedésének pontosításáról van szó, hanem a kormány hatalmának bebiztosításáról, a választásoktól függetlenül – mondja Fleck Zoltán.

A szociológus szerint ennek a bebetonozásnak az az abszurd következménye, hogy még abban az esetben is, ha a legfőbb ügyész nem tudja ellátni a feladatát, akkor is csak kétharmaddal lehet lemondatni, tehát egy abszurd helyzet áll elő – nem lesz legfőbb ügyész...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.