2021. október 1., péntek

JÓL LÁTSZIK, HOL TAROLT DOBREV KLÁRA ÉS HOL IGAZÁN ERŐS KARÁCSONY ÉS MÁRKI-ZAY

TELEX
Szerzők: BAKRÓ-NAGY FERENC, NYILAS GERGELY
2021.10.01.



Lement az ellenzéki előválasztás a 106 körzetben, ahol megválasztották azokat, akik az ellenzék egységes jelöltjeiként indulnak a Fidesszel szemben 2022-ben, és ahol arról is szavaztak, ki legyen az összellenzék kormányfőjelöltje.

Ez utóbbi szavazás azonban kétfordulós, így Dobrev Klára elsőfordulós győzelme ellenére – a DK jelöltje 34,8 százalékot szerzett Karácsony Gergely 27,2 és Márki-Zay Péter 20,4 százalékával szemben – a kérdés még nem dőlt el. Sok múlik azon, hogy a főpolgármester és a második fordulóra várakozáson felüli eredménnyel bejutott hódmezővásárhelyi polgármester milyen egyezségre jut az esetleges visszalépésékről, és azon is, hogy az első fordulóban meglepetésre kiesett jobbikos elnök, Jakab Péter (14,2 százalék), és a győzelem esélyével nem számoló, de a vártnál és pártjához képest is jóval gyengébben teljesítő momentumos elnök, Fekete-Győr András (3,5) ki mellé áll.

Az eddigi eredmények alapján azonban az látható, melyik jelöltnek hol a legnagyobb a támogatottsága az ellenzéki táboron belül – ahol erősebb a szín, ott jobban nyert a jelölt...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.