2021. október 11., hétfő

KARÁCSONY GERGELY EGY DIKTATÚRÁBAN HIRDETI A POLITIKAI HIDEGHÁBORÚ VÉGÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.10.11.


Biden újraegyesítési kísérlete is megbukott. A szélsőjobb zsarolásra használta a szlogenjét, hogy ha "újraegyesíteni" akar, akkor ne a saját programját valósítsa meg, hanem a trumpista fasisztákét. Egy jól láthatóan bukott programot vettek át, ami jól illeszkedik Karácsony Gergely gyenge karakterébe. Még Jézus Krisztus is azt mondta, hogy nem békességet hozott a földre, amely egy ellenség (a Sátán) által megszállt terület,


A budapesti főpolgármester, aki annak a budapesti értelmiségnek a bábja, amelynek élcsapata a 99 Mozgalom alapítója, nagyon hamar lemondott a programjáról, és átadta a helyet Márki-Zay Péternek, aki kevesebb szavazatot kapott az előválasztás első fordulójában, mint ő. Ezzel nemcsak saját szavazóit és az őt támogató pártokat hagyta cserben, hanem megkérdőjelezte saját magát is, mert nem mert kiállni a második fordulóban, hanem az őt támogató értelmiségi holdudvar kezdeményezésére átadta a helyet egy nála gyengébb pozícióval rendelkező jobboldali jelöltnek.

Ha Karácsonynak az a véleménye, hogy az Orbán ellenzékének többségét alkotó liberális baloldali szavazóknak egy jobboldali jelöltet kell támogatnia, akkor miért indult el egyáltalán a versenyben, s ha szerinte csak egy jobboldali miniszterelnök-jelölttel lehet a szélsőjobboldali Orbánt legyőzni, miért lépett fel úgy, hogy ő majd legyőzi Orbánt? Ezzel plakátolta ki a várost, amit Orbán Viktor ki is használt, és kigúnyolta vele. Még az ellenzéki jelölteket sem tudta legyőzni, a második fordulóban ki sem mert állni.

Ebben szerepe volt azoknak a balliberális értelmiségieknek, akik tíz éve statisztálják végig az Orbán-rendszert, akiknek egyetlen épkézláb ötlete nem volt az elmúlt tíz évben, de azért azt gondolják, hogy nekik kell megmondaniuk, hogy mi legyen. Ők találták ki, hogy a baloldal jobboldali jelöltet állítson és Karácsony inkább lépjen vissza (ezzel politikailag ki is végezték Karácsonyt, az egyetlen embert, akit tíz év alatt képesek voltak kitermelni), mert a jobboldali jelölt majd elhódítja Orbántól a kiábrándult jobboldali szavazókat.

Mint megírtuk, ez nem csupán súlyos identitásválság, önfeladás és politikai öngyilkosság, amelyben a liberális baloldal feladja önmagát, az eszményeit és az önmaga alkalmaságába, világképébe vetett hitet. Emellett a koncepciót erősen megkérdőjelezi, hogy Márki-Zay mögött egyetlen jobboldali párt vagy szavazóbázis nem áll, és nem indult meg tömeges vándorlás Orbán táborából Márki-Zay Péter felé. Viszont a jobboldal és baloldal közötti falak lebontására kiszemelt Márki-Zay Péternek a liberális baloldalt már sikerült megosztania és az eddigi tábor két oldala közé falat állítania.

Márki-Zay Péter kampánynyitó rendezvényén a főpolgármester újra előadta a vesztes programját, amivel az abszolút győztes pozíciójából sikerült magát az előválasztásból kiejtenie. Azt mondta, hogy Magyarországon “szelíd forradalom” zajlik, ami súlyos fogalmi zavarra utal. A Madách téren, a kétmilliós Budapesten, néhány száz fő vett részt a rendezvényen, ahol az új jobboldali messiás mellett az ellenzéki főpolgármester is fellépett. Ennél talán még egy felcsúti meccsen is többen vannak, “forradalomról” enyhén szólva nem beszélhetünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.