2021. október 12., kedd

MARCO ROSSI ELKEZDETT A SZÉKÉBE KAPASZKODNI, MÁR DEMOKRATIKUSNAK NEVEZTE MAGYARORSZÁGOT, HOGY ORBÁNNAK HÍZELEGJEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.10.12.


Rossi újabb hazugsága az volt (amivel védte a magyar szurkolói rasszizmust), hogy "a rasszista gesztusokat tevő, a térdelő angol csapatot kifütyülő, és a góljaikat ünneplő játékosokat megdobáló magyar szurkolók a kisebbséghez tartoznak". Ha ez igaz lenne, akkor a térdelő angol csapatot egy szűk szektor fütyülte volna, és a stadion elsöprő többsége megtapsolja, hogy kifejezze a fekete játékosokkal szembeni szolidaritását és a rassisztákkal szembeni ellenvéleményét. De a stadionban zúgott a fülsiketítő fütty, a stadion egy emberként fütyült, a kisebbség volt az, aki nem fütyült.


Marco Rossit utolérte a Bicskei Bertalan-szindróma, amikor az Albániától elszenvedett vereség után, amivel kiestek a világbajnokságról, dicsérte a válogatott játékát, hogy ő egy jó meccset látott. Az edző sors olyan, hogy ilyenkor le kell mondani, de Magyarországon a túlfizetett szövetségi kapitányok ilyenkor elkezdenek kapaszkodni a székükbe. Rossi nyilván nem akar költözni, és húzza, amíg lehet. Emberileg érthető, azonban Angliában átlépett egy határt, amikor Orbán fasiszta rendszerét kezdte hazugságokkal védeni.

Helyzetfelismerését dicséri, hogy tudja, ki az, akin a sorsa múlik. Az Anglia elleni vb-selejtező előtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy “Magyarország egy demokratikus ország, ahol mindenki szabadon élhet, bőrszíntől vagy szexuális beállítottságtól függetlenül. Tehát ebből a szempontból nem különbözik Angliától.” Először is, demokratikus országban nem a miniszterelnök dönti el, hogy ki legyen a szövetségi kapitány, mint ahogy Magyarországon Orbán dönt mindenről, ezért nem kell egy edzőnek a miniszterelnök seggét nyalni az állásáért, mint neki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.