2021. október 5., kedd

MICIMACKÓ ÉS SEMJÉN

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.10.05.


Elképedve láttam, hogy az M1 nevű fidesztévé tegnap élőben jelentkezett be Semjén kitömött és levágott fejű állatai közül. Valahogyan olyan feelinget eregetve magából, hogy azon lehetni minden magyari ember titkos álma és bakancslistás óhaja, s ezt a Párt lehetővé is teszi nekik megvalósítani. Mosolygós riporter mögött sompolygott pár humanoid a panoptikumban, amiből az az M1-es következtetés fakadt, mindenki ott van, aki nincs az már épp úton, de előbb utóbb az összes ember eljön.


Rádöbbennek ugyanis, ezt nem azért nem lehet kihagyni, mert vétek, hanem, mert a molyette oroszlánok, naftalinszagú medvék és a többi attrakció a tudás, világnézet meg a boldogság bőséges emberi tárháza, illetve sőt, mert ott lenni jó. Ha nem jutnának erre a megvilágosodásra, akkor a fejükbe veri reggeltől estig rádióval, tévével és KESMA-val, egy perc nyugtot nem kap senki sem, míg be nem vallja, hogy ez a kiállítás csodálatos, és úgy kellett nemzetünknek mint egy falat kenyér.

Csontok, virtuális ölés és vicsorgó hullák a bölcsesség forrása, utcai harcos virtus és nemzeti nagylét. Valami ilyen katyvaszt képzelnek ebbe, csak nem tudható miért. Hogy mi okból kell most nekünk úgy rajonganunk a vadászatért kollektíven, mint nyáron a futballért, két hete meg az eucharisztáért, egyáltalán, mi közünk nekünk ehhez az egészhez, és miért nem hagynak békiben elmélkedni egy fa tetején. Mert nem biztos, hogy mindenki attól boldog, amitől Semjén.

Nem mindenki úgy főzi a pacalt mint Németh Szilárd, ahogyan az sem igazán izgat mindenkit, hogy milyen halat zabált tegnap a kedves vezető Lázárral a Tisza partján, ahová minden bizonnyal nem a Gangesz partjairól érkeztek. Ha jelent ez még valakinek valamit is egyáltalán. A mostani elmélkedésben azonban arra próbálunk rájönni – bár úgysem fogunk -, miért annyira fontos a hatalomnak ez a totálisan igénytelen cirkusz, mert nem szokták ennyire és kitartóan magyarázni a lopásokat, mint most ezt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.