2021. október 11., hétfő

MOST KELL LÉPNIÜK A MORATÓRIUMBAN MARADÓKNAK - OKTÓBER VÉGÉIG KELL NYILATKOZNI, NEM LESZ TÖBB LEHETŐSÉG

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2021.10.08.


Október végén lejár az eddig mindenki számára igénybe vehető hitelmoratórium. A hónap végéig nyilatkozniuk kell azoknak, akik maradnának, és megfelelnek az ehhez szükséges feltételeknek. Aki elmulasztja, automatikusan kikerül a moratóriumból, és később sem vehet részt benne.


Igyekezniük kell azoknak, akik maradnának a moratóriumban. Erről ugyanis október 31-ig nyilatkozniuk kell a bankjuknak. A határidő jogvesztő, azaz az eddigiekkel ellentétben később már nem lehet kérni a moratórium keretében a törlesztőrészletek felfüggesztését. Aki lemarad, kimarad.

Mint ismert, a 2020. március 19-étől bevezetett általános hitelmoratórium eredetileg 2020. december 31-ig tartott volna. Tavaly szeptemberben aztán a hosszabbításról döntött a kormány, de csak egy meghatározott kör számára. (Gyermeket nevelő családok, nyugdíjasok, munkanélküliek, közfoglalkoztatottak.) Azt ugyanakkor nem sikerült meghatározni, hogy a cégeknek milyen feltételeknek kell megfelelniük. A gordiuszi csomót végül azzal vágták át, hogy 2021. június 30-áig mindenkinek meghosszabbították a moratórium lehetőségét. Akik már beléptek, azoknak semmit sem kellett tenni a folytatásért. A többiek pedig változatlanul dönthettek a ki- és belépésről. Ezt a határidőt tolták ki augusztus 31-ig, majd szeptember végéig, legvégül 2021. október 31-ig.

Idén október végén tehát véget ér az általános hitelmoratórium, de azok, akik a kormányrendeletben felsorolt feltételeknek megfelelnek, és nyilatkoznak, tovább maradhatnak 2022. június 30-ig. Októbertől azonban már nincs lehetőség a belépésre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.