2021. október 12., kedd

NAGY CSABA ÁTADOTT EGY CSOCSÓASZTALT, KAPOSVÁRON NYERT MÉSZÁROS LŐRINC CÉGE

ORSZÁGSZERTE / VIDÉKI LAPSZEMLE
Szerző: KATUS ESZTER
2021.10.10.


SzabadPécs.hu: Egy fideszes országgyűlési képviselő leleplezett, majd átadott egy csocsóasztalt


Nagy Csaba baranyai országgyűlési képviselő a pellérdi iskolában járt a minap, ahol leleplezett és átadott egy, a zsibongóban felállított csocsóasztalt – írja a Szabad Pécs. A játékot – az iskola felújítását elnyerő – siklósi székhelyű építőipari vállalkozás tulajdonosa adta ajándékba az iskolának. A 200 ezer forint értékű csocsóasztal átadásának külön Facebook-bejegyzést szentelt a fideszes képviselő.

Debreciner.hu: Kikből lesznek a debreceni gyári munkások? – Ukrajnában és Romániában is toborozna a DSZC


A Fidesz üzenete szerint nem kellenek Debrecenbe a nagy csoportokban érkező külföldi vendégmunkások, mert a város képes kiképezni az ide települő gyárak számára szükséges munkaerőt. Erről Palkovics László innovációs miniszter és Papp László polgármester is beszélt. Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) kancellárja azonban némiképp árnyalta Pappék állítását. Ő ugyanis azt nyilatkozta, hogy külföldön is próbálják megszólítani azokat a diákokat, akik nyitottak a szakképzés irányába, hiszen egyre több tanulóra van szükség – olvasható a Debreciner cikkében.

Atádhír.hu: Magyar Rákellenes Liga: még mindig kevesen vesznek részt a szűrővizsgálatokon

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Az év ezen időszakában szervez országosan demonstárciókat a Magyar Rákellenes Liga. Nagyatádon és 18 másik településen a helyi szervezetek idén is megszervezték figyelemfelkeltés céljából a rózsaszín szalagos felvonulást. Az Atádhír szerint az eseményen többek között elhangzott, hogy minden órában egy mellrákos beteget diagnosztizálnak hazánkban, és négyóránként bele is hal valaki a kórba. Európában a 19. helyen állunk az emlődaganatos megbetegedések számában, 8. helyen a halálozásban. Mindez azért, mert még mindig nagyon kevesen, a behívottak 40 százaléka vesz részt a szűrővizsgálatokon.

KecsUP.hu: A SZITEP ügyvezetője megtöri a csendet a szabadszállási laktanya ügyében – 10 éve nem válaszol az önkormányzat

2004. december 31-én a Magyar Honvédség Alföldi Kiképző Központ laktanyája végleg bezárt Szabadszálláson. 2006-ban a város Önkormányzata 1 forint jelképes összegért megkapta a létesítményt, majd pályázatot írt ki a laktanya hasznosítására. Ennek győztese a Budaörsi ISC Kft, a Budaörsi Ipari és Technológiai Park (BITEP) ingatlanfejlesztője lett. Az önkormányzat és a Budaörsi ISC együttműködési szerződést kötött és megalapította a Szabadszállás Ipari és Technológia Park Kft.-t (SZITEP), amely a volt laktanya, a majdani ipari park területének hasznosítását, fejlesztését, üzemeltetését hivatott elvégezni. Az önkormányzat és a SZITEP Kft. között azonbban az elmúlt 10 évben érdemi kommunikáció nem folyt, csak pereskedés – mutat rá a KecsUP.hu.

Kapost.hu: Kitalálják, ki fogja üzemeltetni a fürdő mellé tervezett – egyelőre sehol nem tartó – wellness-szállodát? Igen: a nyertes … Méééééészáros Lőőőőrinc!

A Szita-féle városvezetés a Deseda kemping üzemeltetésére már 2018-ban szerződést kötött egy Mészáros-céggel, ám a kemping egyelőre pont úgy áll, ahogy tizenvalahány éve: romokban – írja a Kapost. Most egy tervezett – de még fel nem épült – szálloda üzemeltetését nyerte el a Mészáros érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels nettó százhúsz millió forintért évente. A koncessziót 180 hónapra, vagyis 15 évre kapta meg a cég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.