2021. október 3., vasárnap

NEKIK AZ MOST A LÉNYEG: ORBÁN AD, AZ ELLENZÉK MEG NEM IS ÍGÉR!

KOMMENTÁLOM BLOG
Szerző: egyujvilag
2021.10.02.


...Alig egy esztendeje 2.5 milliárd EUR hitelt vett fel az ország. A "beruházási - soha meg nem térülő beruházásra -" hiteleket most ne is nézzük. Most szeptemberben pártunk és kormányunk ismét vett fel 4,45 milliárd EUR hitelt a pénzpiacokon. Ez utóbiból 2.86 milliárd korábbi hitelek refinanszírozására (értsd: törlesztések kifizetésére) megy el. Vagyis: nincs szabad forrás a hiteleink törlesztésére, ahhoz újabb kölcsönt kell igénybe venni. Olyan ez mint az egyszeri ember gazdálkodása: nem tudja fizetni a 3 évre felvett 100 ezres törlesztőjü 3 milliós kölcsönt, hát vesz fel 7 évre 4 milliót. Igaz, az első esetben 600 ezer kamatot fizetett volna, a másodikban meg 2 milliót, de a törlesztője lecsökken 25 ezerrel. Hurrá, adóságcsökkentés!

De visszatérve az államkasszára: már a hitel felvételekor elhangzott, hogy annak egy része nyugdíjra megy majd. Vagyis nincs is pénz se a prémiumra, sem pedig a 13. havira. Pontosan ugyanazt csinálja az Orbán kormány, mint tette azt a Gyurcsány kabinet: ha jótékonykodik, azt hitelből teszi. Az pedig hogy a hitel az EU-s támogatással (ami majd csak jön, ha jön) megvalósuló fejlesztésekre kell: Lárifári! A 600 milliárdba kerülő SZJA visszatérítésnek is meg lesz az ára, megfizetik azt a gyermektelenek, meg akik már felneveltek 2-3-4 gyermeket. 12 ezres családi pótlékkal, vagy még anélkül. Na igen: miért nem a Fidesz éra alatt szültek!
De az emberek ezt az egészet le se... Nekik az most a lényeg: Orbán ad, az ellenzéki libsik meg még csak nem is ígérnek! Hogy Viktor a jövőnkből ad, az a csak a holnapot látó magyar választópolgárnak mindegy. Az, hogy ezt a hitelt vissza is kell majd fizetni, az is.

Viktor meg röhög a markába:

Ha az ellenzék győzne, akkor már most sarokba van szorítva, juttatásokon nem tud majd emelni, mert a pénzügyminiszter is a templom egeréhez megy kölcsönért (még neki is több lesz mint az országnak). És Viktor majd nyugodtan mondja: Látjátok feleim szümtükkel: én adtam, a rohadt libsik meg elvesznek!

És ha a Fidesz nyer? Orbán híveinek a vezértől a szar is jóízű, neki el fogják hinni, hogy sajna most ez van, ezt kell szeretni. Nem jut most már a hitelekből nyugdíjprémiumra, mert az kell a Fudanra, a Belgrád Budapest vasútra, meg még pár tíz úri passzióra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.