2021. október 30., szombat

ŐRZŐK ŐRZŐI

HUPPA
Szerző: SZELE TAMÁS
2021.10.29.


Egy lyukon bebújunk, két lyukon kibújunk, mikor azt hisszük, hogy kint vagyunk belőle, akkor vagyunk csak igazán benne, mi az? Minden óvodás rávágja, hogy a nadrág. Felnőtteknél bonyolultabb a helyzet, ugyanis ez a Pegasus-botrány magyar szegmense, csak épp fordítva. Mindjárt elmagyarázom, mert érdekes.

Azért van fordítva, mert a kormány a Nemzetbiztonsági Bizottság szeptember 20-i ülésén nem árulta el, vásároltak-e Pegasus-szoftvert (azt sem, hogy Candirut vettek-e), és nem cáfolta egyértelműen, hogy újságírókat, ügyvédeket, mindenféle rebellis népeket figyeltek volna meg ezekkel az eszközökkel. Ellenben azt, hogy mi hangzott el, 2050-ig titkosították, innentől kezdve ők azt hitték, ezen a lyukon kibújtak.

Ellenben a hét elején a Migration Aid–Black Cube-ügy miatt kirobbant botrányban és a mai ügyben két lyukon is belebújtak megint, szóval most mindenképpen benne vannak abban a nadrágban, legfeljebb ráadásul kifordítva viselik. A hét eleji ügyet alaposan kiveséztem még kedden, kicsit rosszul esett, hogy a hozzászólók kevés kivétellel megint csak a címlapfotóig jutottak el, arról beszéltek olyan ötvennyolcan (bár közöttük is akadt, aki elolvasta), de az már jobban esett, hogy mintegy 110 ezren tényleg olvasták, csak nem kommenteltek, és jobban is tették, mert abból már kötet lenne, ha nem könyvtár… Azt már tudjuk tehát, miről szólt a hétfői-keddi ügy, lássuk, miről szól a mai?

A Direkt36 közölte a Telex hasábjain ma reggel, miszerint:

„Kémszoftverekkel is foglalkozó magyar titkosszolga került elő a Pegasus-listából”

És ennek alapján azt kell írnom, hogy minálunk már a hóhért is akasztják. Lássunk pár részletet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.