2021. október 6., szerda

TÖRTÉNELMI ÖSSZEFOGÁS: KÖZÖS SZTRÁJKBIZOTTSÁGOT ALAKÍTOTT A KÉT PEDAGÓGUS SZAKSZERVEZET

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.10.06.


A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete megállapodott, közös erővel kényszerítik rá a kormányt az immár vállalhatatlanná vált oktatói bérek rendezésére. Mint már beszámoltunk róla, a kedden aláírt egyezség a két nagy oktatási szakszervezet sztrájkbizottsága haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal az elviselhetetlen bérhelyzet azonnali megoldása, és a nevelés-oktatási intézményekben tapasztalható állapotok azonnali javítása érdekében.


A PDSZ országos választmányának elnöke kiemelte: az oktatás világnapjára időzített lépésük mind valós, mind szimbolikus értelemben is történelmi. Tervük már régóta érett, de a járványhelyzet korábban megakadályozta a megvalósítását. Komjáthy Anna a Hírklikknek azt is elmondta, közös levélben elküldték a sztrájkkövetelésüket a miniszterelnöknek, akinek hivatalosan öt napja van arra, hogy reagáljon. „A kormány részéről ki kell jelölnie egy szakmai tárgyalófelet, aki feltehetően Maruzsa Zoltán államtitkár lesz.”

Arra a kérdésre, hogy hasonló lépés volt-e a két érdekvédelmi szervezet történetében, Komjáthy Anna megerősítette, hogy nem, bár szándék már mutatkozott rá. Tavaly márciusban ugyanis – pont egy hónappal a járványhelyzet kihirdetése előtt – már alakítottak egy közös sztrájkbizottságot, de a kihirdetése előtt életbe léptek a járványügyi szigorítások, az iskolák „bezártak”. „Bár a PDSZ nagyon régóta hajtotta ezt az összefogást, de eddig nem mutatkozott valódi szándék a társszervezet részéről” – tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.