2021. november 25., csütörtök

A DIKTATÚRÁK NEM A HÁZ ELŐTT HAJNALBAN MEGÁLLÓ FEKETE AUTÓKTÓL LESZNEK DIKTATÚRÁK...

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2021.11.23.


Szolgálati közlemény
Többen, köztük maga a Facebook is arról értesített, hogy valaki(k) egy álprofilt hozott (hoztak) létre a nevemben, Gabor Gyorgy (ékezetek nélkül) néven, s a privát fényképeimet felhasználva.
A Pegazus korában mindez természetes, kiváltképp, hogy egyik legutóbbi posztomban a Fidesz ötös számú káderét a maga sérthetetlenségében merészeltem kritikával illetni.
Nem oly régen abszolút megbízható forrásból (mondhatni: „első kézből”) értesülhettem arról, hogy leveleimet olvassák, beszélgetéseimet lehallgatják, s különösképp külföldi kapcsolataimra kíváncsiak. Semmi paranoia, mindez maga a valóság!
Kedves barátaimat arra kérem, hogy gondolják át az Orbán-rezsim és a hazai politikai és közállapotok leírására használt eufemisztikus szakkifejezéseiket, amelyek az autokratikus berendezkedéstől és az illiberális demokráciától a vezérelvűségen vagy vezérdemokrácián át a hibrid rezsimig terjednek (s köztük még vagy fél tucat).
Van ennek a rendszernek megbízható neve! Ne tévesszen meg senkit, hogy minden társadalomelméleti terminus technicus tartalma történetileg változik, így például a görög demokráciát is demokráciaként emlegetjük, amúgy teljes joggal, holott számtalan vonatkozásban más volt, mint a jelenleg demokráciának tartott berendezkedések.
A diktatúrák nem a ház előtt hajnalban megálló fekete autóktól lesznek diktatúrák, nem is az Andrássy út 60-tól, s nem is a veséket lerúgni, vagy a fogsorokat kiverni kész pribékektől: ez utóbbiak mindig készségesen és naprakészen alkalmazkodnak a modern elvárásokhoz, amelyek újak, innovatívak, s nyitottak a legkorszerűbb technikákra.
Tavasszal elsöpörhetjük ezt az undorító és mocskos diktatúrát, de szólok: az örök pribékek megmaradnak, legfeljebb egyenruhát vagy kitűzőt cserélnek majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.