2021. november 12., péntek

A PAKS 2-T ÉPÍTŐ OROSZOK NEGYEDMILLIÁRDÉRT BÉRELNEK IRODÁT A KORÁBBI HELYI FIDESZ-ELNÖKTŐL

DIREK36
Szerző: SZABÓ ANDRÁS
2021.11.11.


Bár még mindig nincs meg a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges legfontosabb engedély, mégis folyamatosan kötik a projekttel összefüggő szerződéseket. Ezeknek az egyik kedvezményezettje a Fidesz paksi szervezetének korábbi elnöke, Kovács Sándor, akinek cégei eddig legalább 264 millió forint értékben kötöttek ingatlanbérleti megállapodásokat a bővítéssel kapcsolatban.

A nyilvános adatok szerint Kovács a legnagyobb összegű szerződést idén szeptemberben kötötte. Ez arról szólt, hogy a politikus egyik cége, a Fabrostone Kft. bruttó 254 millió forintért adja bérbe az egyik ingatlanját az oroszoknak 36 hónapra.

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern oldalán található orosz nyelvű dokumentumok szerint az erről szóló pályázatra összesen öt, főleg paksi székhelyű cég jelentkezett. A Fabrostone Kft. mellett az ajánlattevők között volt Kovács egy másik vállalkozása, a Sáncberg Kft. is.

A tender dokumentációja szerint a Fabrostone iroda jellegű ingatlant ad bérbe az oroszoknak. Az viszont már nem derül ki az iratokból, hogy az érintett ingatlan Paks városán belül pontosan hol található, sem az, hogy mekkora annak az alapterülete.

Kovács vállalkozásai ezenkívül is kötöttek bérleti szerződéseket a bővítésben részt vevő cégekkel. Idén februárban Kovács Sáncberg Kft. nevű cége a Roszatom egyik őrző-védő partnerének, az Aegis General Kft.-nek adott bérbe négy hónapra egy 105 négyzetméteres paksi ingatlant összesen 3,8 millió forintért.

Ennek a bérleti szerződésnek a lejárta után ugyanezt az ingatlant a Sáncberg Kft. a Roszatom egyik leánycégének is kiadta májusban hat hónapra, összesen 5,7 millióért. Utóbbi bérletről elsőként a Hvg.hu számolt be még májusban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.