2021. november 24., szerda

„A SPARTACUS ELNÖKE FIGYELMEZTETETT, VIGYÁZNI KELL TURIVAL, MERT KEMÉNY EMBER”

24.HU
Szerző: KÁLNOKI KIS ATTILA
2021.11.24.


Cseh Lászlóval készített interjúnk lavinát indított el. Egyre másra szólalnak meg azok a pályafutásukat már befejező úszók, akik Turi György mesteredző verbális és tettleges túlkapásairól mesélnek. Cikkünkben a korábbi klubelnöke, kollégái megszólaltatásával arra keressük a választ: miért nem derült ez ki korábban, miért nem szóltak?


Turi György mesteredző erőszakos módszereiről legutóbb Orsovai Péter vallomása jelent meg. Az Origónak, az „Orso” becenévre hallgató, ma már 47 éves férfi elmesélte: ő az a fiú, akire egy másik kortárs úszónő, Kiss Noémi korábban utalt, mint akit Turi „a wc-ben szadista módon megvert”.

Turi munkáltatója, a Kőbánya SC (KSC) jelenlegi vezetése november 10-én kiadott egy közleményt. György István államtitkár, a klubot 2014 óta irányító elnök ebben úgy fogalmaz: „Amióta ezt a tisztséget betöltöm, sem sportolótól, sem szülőtől, sem edzőtől soha semmilyen panasz vagy információ nem jutott tudomásomra arról, hogy Turi György bármelyik úszóval szemben helytelen magatartást tanúsított volna.”

Az 1990 és 2002 között a X. kerületet polgármesterként irányító, fideszes György a közleményben azt is írja, „a KSC elnöksége legközelebbi ülésén alakítja ki álláspontját.” Tehát Turi munkáltatója egyelőre nem vizsgálta az ügyet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.