2021. november 29., hétfő

A SZAVAZÁSRA JOGOSULT HATÁRON TÚLI MAGYAROK A FIDESZ JOKEREI

HUPPA
Szerző: DEUTSCHE WELLE
2021.11.29.



„Magyarország – A hatalom megtartása választási trükkökkel?”
 – ezzel a címmel közölt terjedelmes cikket a sok nyelven sugárzó német közszolgálati adó, Deutsche Welle a honlapján.

Megállapította: az egyesült magyar ellenzéknek van esélye arra, hogy a tavasszal esedékes választáson leváltsa Orbán Viktor miniszterelnököt és Fidesz pártját. Kiemelte és részletezte a cikk a levélben való választásra vonatkozó szabályokat, amelyek nem egyformán vonatkoznak a szomszédos országokban élő magyar kisebbségiekre, akik rendelkeznek magyar állampolgársággal, valamint azokra a magyar állampolgárokra, akik valamilyen okból külföldön élnek.

Ezzel kapcsolatban a cikk szólt arról is, hogy Berlinben évek óta működik egy „Szabad Magyar Nagykövetség Berlin” elnevezésű magyar szervezet, amely most éppen a levélszavazás ügyében kampányol, egyebek között videókkal, és azzal, hogy Ausztráliában sokan voltak, akiknek több ezer kilométert kellett utazni, hogy leadhassák a voksukat.

A jelentős eltérés oka a cikk szerint az, hogy a szomszédos országokban élő magyar kisebbség tagjainak többsége Orbán híve és a Fidesz szavazója. Ez afféle köszönet a magyar kormány gondoskodásáért. Az ugyanis jelentősen megkönnyítette az állampolgárság megszerzését, a szociális juttatásokhoz, valamint a hazai munkaerő-piachoz való hozzáférést. Idézte a cikk Banuta Zsófiát az Unhack Democracy szervezettől, aki arról beszélt részletesen, hogy milyen támogatásokban részesülnek a határon túli magyarok, és hogy „így már érthető, hogy a szívül a Fideszhez húz”...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.