2021. november 23., kedd

AKÁR 19 MILLIÁRDOT IS FIZETHET A TENISZSZÖVETSÉG EGY OLYAN VERSENYÉRT, AMIT SOSEM RENDEZETT MEG

24.HU
Szerző: KÁLNOKI KIS ATTILA
2021.11.23.


Korábban 3,5 milliárd forintról szóltak a hírek, de már 4,9 milliárdnál jár a Magyar Tenisz Szövetség adósságrendezésére szánt keret. A kasszában ismét nincs elegendő pénz a NAV-tartozás rendezésére, de nem is ez az igazi gond, hanem egy, a Nemzetközi Sportdöntő Bíróság elé vitt per.

A Magyar Tenisz Szövetség elnöki székébe 2020 júliusában ült bele Lázár János, aki a 2011 januártól regnáló, szintén fideszes politikust, Szűcs Lajos váltotta. A csere azért vált elkerülhetetlenné, mert a korábbi vezetés 3,8 milliárd forint tartozást halmozott fel – a szervezet legjelentősebb hitelezőinek listáját itt tettük közzé. Lázár tehát rendet teremteni érkezett, azóta tart a konszolidáció, amelyhez az állam tavaly augusztusban 2,5 milliárd forintot biztosított.

Hogyan áll az adósságkezelés bő egy év után?

A 24.hu birtokába jutott a szövetség megbízott pénzügyi biztosának 2021. október végi jelentése, amelyből kiderül,

a bő egy év alatt konszolidációra költött összeg a korábban a sajtóhírekben megjelent 3,8 milliárdos tartozást is jóval meghaladja, mára mintegy 4,9 milliárd forintra duzzadt. Ráadásul a szövetség maga tudatta, hogy újfent nincs fedezete.

A jelenlegi hiány abból adódik, hogy az MTSZ új elnöksége nemrég arról döntött, hogy a 2016 és 2020 közötti évekre vonatkozóan áfa-önellenőrzést végez. Ennek magyarázata, hogy alapos gyanú merült fel: az MTSZ a korábbi érában nem megfelelően számolta el és fizette be a forgalmi adót. Az önvizsgálatot – a szövetség megbízásából – a GG AUDIT Könyvvizsgáló és Pénzügyi Tanácsadó Kft. végezte el 2 785 000 forint + áfa összegért. A cég arra jutott, hogy a szövetségnek 710 millió forintot be kell fizetnie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

Erre nincs most fedezet, ezért kell újra a kormányhoz fordulni segítségért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.