2021. november 20., szombat

ANTAL ATTILA: AZ EMBEREK BELEFÁRADNAK A FOLYAMATOS GYŰLÖLKÖDÉSBE (1. RÉSZ)

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.11.19.


„A Fidesz ellenségképzése, gyűlöletpolitikai kommunikációja nagyon irreális irányba kezd elmenni. Orbán fél hatalma elvesztésétől, ezért mindenkit arra kötelez maga körül, hogy olyan vállalhatatlan és visszafordíthatatlanul káros dolgot vigyen véghez, amely felér egyfajta hűségesküvel” – mondja Antal Attila. A politológus szerint ez egyfajta előre menekülés, másként nem lehet értelmezni, hogy a miniszterelnök a valóságtól ennyire elrugaszkodott üzeneteket és politikai kommunikációt vár el az embereitől. A Fidesz most mindenáron bizonyítani akarja, hogy kormányozhatatlan lesz az ország, ha az ellenzék nyer jövőre. Csakhogy közben látszanak a mostani kormányzás problémái is.


Orbán fél hatalma elvesztésétől, és ezért mindenkit arra kötelez maga körül, hogy olyan vállalhatatlan és visszafordíthatatlanul káros dolgot vigyen véghez, amely egyfajta hűségeskü Orbánnak és rendszerének. Ezt ön mondta a közelmúltban az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Milyen ügyekre, és kikre gondolt konkrétan?

– Ha megnézzük az elmúlt időszakot, nagyon sok ilyen ügy van. Például a felsőoktatás „alapítványosítása” kapcsán Stumpf Istvánt reaktiválta a rendszer, de az egészségügy, a közszolgáltatások vagy Kósa Lajos Pegasus-ügyben tett nyilatkozata kapcsán is lehet azt látni, hogy a rendszer mindenhol túlmegy a normál, vagy megszokott politikai kommunikációs fordulatokon. A nyilatkozók teljesen brutális, alapvetően hazugságalapú megközelítéseket, fake news-okat mondanak. Vagy éppen a Kálomista-film kapcsán, egy egész politikai kommunikációs hadjárat épült fel arra, hogy újra elő kell venni a Gyurcsány-sztorit. Eleve kérdés, hogy miért most jött a film és miért ilyen körülmények között vezetik be ezt az egész narratívát? Lett volna tíz év az elszámoltatásra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.