2021. november 16., kedd

DR. KARAS MÓNIKA POFÁTLAN VÉGKIELÉGÍTÉSE

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2021.11.16.


...Karas doktornőnek szerencséje van, mert a 41 milliós végkielégítés után nem kell különadót fizetnie. Emlékeztetnénk az olvasót, hogy a nagy összegű végkielégítésekre a Fidesz 2010-es kormányra kerülése után – öt évre visszamenőleg – 98 százalékos különadót vetettek ki, amelyet aztán egy alkotmánybírósági határozat 75 százalékosra mérsékelt. Öt évre visszamenőleg adóztatták meg a Fidesz által pofátlannak nevezett végkielégítéseket, így aztán a 2002-ben lemondásra kényszerült, és a miniszterelnökségből közel 6 milliós – egészen pontosan: 5 millió 597 ezer forintos – „fájdalomdíjjal” távozó Orbán Viktor nem esett a törvény hatálya alá. A címben is szereplő pofátlan jelzőt egyébként nem mi aggattuk a végkielégítésekre, hanem a Fidesz. Ha még emlékszünk a fülkeforradalom kezdetére, különösen Szijjártó Péter volt képes nagy átéléssel és igen hatásosan kimondani a pofátlan végkielégítés kifejezést.

Karas doktornőnek és a többi, azóta leváltott/lemondott végkielégítettnek nincs mitől tartania, a Fidesz ugyanis 2018-ban – más adótörvényekkel együtt – úgyszólván stikában, eltörölte a végkielégítésekre kirótt különadókat. Vagyis, attól kezdve azok már nem pofátlanok és emiatt nem is kell utánuk „büntetőadót” fizetni.

Karas doktornő – aki pályafutása korábbi szakaszában a Hír TV és a Lánchíd Rádió ügyvédjeként képviselte a nemzeti oldalt – mostani végkielégítése tehát már nem számít pofátlannak. Annak körülményei, lemondásának időzítése és lehetséges utódjának bebetonozása, annál inkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.