2021. november 15., hétfő

FERTŐ-TAVI MÉSZÁRLÁS: MÉSZÁROS-PROJEKT KÖRNYEZETPUSZTÍTÁSSAL

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2021.11.15.


Az osztrák zöldek, a Greenpeace és az UNESCO is tiltakozott a Fertő-tó partján zajló természetkárosítás ellen, ahol kiemelt beruházásként egy elitista luxus üdülőkomplexumot építenek. A Párbeszéd országgyűlési képviselőjét végül beengedték a területre, de az engedélyezett dokumentálást másnap letiltották. Erről és helyszíni tapasztalatairól is kérdeztük Kocsis-Cake Oliviot, akitől azt is megtudtuk: 12 hektárral kisebb lehet Magyarország, ha a projektet véletlenül privatizálnák.


A kivitelezést Mészáros-cég nyerte 30 milliárdért, a tulajdonos az állam. Vagyis a mi pénzünket privatizálják ismét, a haszonélvezője pedig feltehetően a NER felső rétege lesz. A legkevésbé sem törődtek azzal, hogy milyen károk érik a tó növény- és állatvilágát, de az emberekkel sem különösebben törődtek, miután szemrebbenés nélkül ledózerolták a tó világszerte ikonikus cölöpházait is. Mit tapasztalt a helyszínen, ahova a sajtó képviselőit nem engedték be?

– Zöld pártként kiemelt figyelemmel kísérjük a kiemelt állami beruházásokat, azokat pedig fokozottan, amelyek természetvédelmi területen vagy azok közelében valósulnak meg. A Fertő-tavi beruházás pedig egy Natura 2000-es területen, egy nemzeti parkban épül. Ez az a beruházás, amit árgus szemekkel figyeltünk, jómagam képviselőként közvetlenül is foglalkozom a tavak, a Balaton, a Velencei tó sorsával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.